Δεν φαίνεται να τελειώνουν τα προβλήματα για τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών. Σύμφωνα με πληροφορίες της Washington Post, ομοσπονδιακοί πράκτορες που ερευνούν εδώ και χρόνια τον γιο του, Χάντερ Μπάιντεν, θεωρούν πως έχουν συλλέξει αρκετά στοιχεία για να στοιχειοθετηθεί κατηγορία για φοροδιαφυγή και ψευδή δήλωση κατά την αγορά όπλου. Είναι τώρα στα χέρια του εισαγγελέα του Ντέλαγουερ, ο οποίος αποτελεί διορισμό του Τραμπ, να ασκήσει διώξεις εναντίον του.

Οι υποψίες περί φοροδιαφυγής αφορούν τη δραστηριότητα του Χάντερ Μπάιντεν στο εξωτερικό, και πιο συγκεκριμένα τη δραστηριότητά του από τη θέση του διοικητικού συμβουλίου εταιρείας φυσικού αερίου στην Ουκρανία, μετά το πραξικόπημα του Μεϊντάν. Θεωρείται πως δεν είναι καθαρό πώς βρέθηκε σε αυτή τη θέση ο Χάντερ Μπάιντεν και πώς δεν δήλωσε όλα του τα έσοδα από αυτή τη δραστηριότητα. Το ίδιο ισχύει και για δοσοληψίες με κινέζικο ενεργειακό κολοσσό. Στην περίπτωση αυτή, εξετάζεται και αν υπήρξε παράνομη πώληση αργού πετρελαίου από τα εθνικά αποθέματα (Strategic Petroleum Reserve) προς κινέζικη εταιρεία με την οποία ο Χάντερ Μπάιντεν έχει οικονομικούς δεσμούς. Ενώ όσον αφορά την αγορά όπλου, ο Χάντερ Μπάιντεν δήλωσε επίσημα ότι δεν είναι εξαρτημένος από ναρκωτικά, ώστε να του επιτραπεί η αγορά, γεγονός ψευδές εκείνη την περίοδο, που ήταν γνωστό ότι έκανε προσπάθεια απεξάρτησης.Οι έρευνες γύρω από τις δραστηριότητες του Χάντερ Μπάιντεν είχαν ξεκινήσει από το 2018 και είχαν αποτελέσει και επίκεντρο της αποτυχημένης προεκλογικής προσπάθειας του Ντόναλντ Τραμπ για το 2020. Ο τελευταίος μάλιστα είχε κατηγορηθεί ότι είχε καθυστερήσει την αποστολή στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, προκειμένου να εκβιάσει τον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκυ ώστε να παράσχει πληροφορίες σχετικά με τα έργα του Χάντερ Μπάιντεν στην Ουκρανία. Αυτό είχε οδηγήσει στην πρώτη δίκη για καθαίρεση εναντίον του Τραμπ.

Όπως είναι αναμενόμενο, η πλευρά του Ντόναλντ Τραμπ έχει σηκώσει πολύ θόρυβο για την υπόθεση. Κάνει λόγο για δικαίωση των ισχυρισμών της παλιότερα και κατηγορεί και την προεδρία Μπάιντεν ότι ασκεί πιέσεις για να καθυστερήσει η έρευνα, ενώ έπραξε το εντελώς αντίθετο στην περίπτωση της εφόδου του FBI στην κατοικία του Τραμπ στο Μαρ α Λάγκο για την περίπτωση παρακράτησης διαβαθμισμένων κρατικών εγγράφων.

Όλα αυτά συμβαίνουν έναν περίπου μήνα πριν τις κρίσιμες ενδιάμεσες εκλογές και ενώ είχε αρχίσει να διαφαίνεται μια μικρή δημοσκοπική ανάκαμψη του Μπάιντεν και των Δημοκρατικών. Δεν αποκλείεται οι νέες αποκαλύψεις να σταματήσουν την ανάκαμψη αυτή.
Από την πλευρά του ο Τζο Μπάιντεν σε συνέντευξη που παραχώρησε και δημοσιεύτηκε στο CNN στις 11 Οκτωβρίου ισχυρίστηκε ότι δεν ήξερε τίποτα για το ενδεχόμενο να αντιμετωπίσει κατηγορίες ο γιος του και δήλωσε περήφανος για αυτόν που ξεπέρασε την εξάρτησή του. Σίγουρα αυτός ο ισχυρισμός δεν μπορεί να είναι πιστευτός και μένει να διαπιστωθεί αν θα κάνει τα πράγματα χειρότερα για τον Τζο Μπάιντεν…

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το