Τρίμηνη οικονομική εξόρμηση

Όπως ανακοίνωσε η ΚΕ του Μ-Λ ΚΚΕ, στις 27-28 Απρίλη το κόμμα μας θα πραγματοποιήσει το 7ο Συνέδριό του.
Στόχος του 7ου Συνεδρίου μας είναι το ιδεολογικό, πολιτικό και οργανωτικό δυνάμωμα του Μ-Λ ΚΚΕ, ο καθορισμός των καθηκόντων του που θα αποτελέσουν την πυξίδα δράσης του για τα επόμενα χρόνια και θα ενισχύσουν τη συμβολή του στους αγώνες της εργατικής τάξης και του λαού ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, στην ανάπτυξη της αντιιμπεριαλιστικής-αντιπολεμικής πάλης, στην ανασυγκρότηση του κομμουνιστικού κινήματος.

Η ανταπόκριση σε αυτά τα καθήκοντα σημαίνει όλες οι δραστηριότητές του να ισχυροποιηθούν. Και για να γίνει αυτό, μαζί με την καλύτερη και μεγαλύτερη κινητοποίηση όλων των δυνάμεών του, χρειάζεται και την αναγκαία οικονομική στήριξη για τις δραστηριότητες που αναπτύσσει.

Τα Γραφεία του, ο ΛΑΪΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, το περιοδικό ΠΟΡΕΙΑ, οι ΜΟΡΦΩΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ, οι τρεις πολιτιστικοί χώροι της ΠΟΡΕΙΑΣ, τα υλικά για εξορμήσεις και εκδηλώσεις και για τη συμμετοχή στις μαζικές κινητοποιήσεις, οι εκλογικές αναμετρήσεις κ.ά. απαιτούν έξοδα, τα οποία, στις οικονομικές συνθήκες που διανύουμε, διαρκώς μεγαλώνουν και η κάλυψή τους ζητά διαρκή και έντονη οικονομική προσπάθεια.
Το κόμμα μας καλύπτει τις οικονομικές ανάγκες του, σε όλα τα χρόνια της δράσης του, βασιζόμενο αποκλειστικά στις δικές του δυνάμεις, στις συνδρομές και στις συνεισφορές των μελών, φίλων και συναγωνιστών του. Και συνεχίζει και θα συνεχίσει να το κάνει από μια θέση αρχής που διαφυλάσσει την ανεξάρτητη δράση του.

Το κόμμα μας αντλεί την οικονομική στήριξή του από απλούς εργαζόμενους και συνταξιούχους, από νέους ανθρώπους, των οποίων το εισόδημα έχει πληγεί βαριά από την κυβερνητική πολιτική. Έχει πλήρη επίγνωση και εκτίμηση για το τι σημαίνει η οικονομική ενίσχυση που δίνει αυτός ο κόσμος στο Μ-Λ ΚΚΕ. Ειδικά σε μια περίοδο, όπου οι μισθοί και οι συντάξεις έχουν υποστεί μεγάλη μείωση, η ανεργία και η μισοανεργία είναι στα ύψη, η ακρίβεια καλπάζει.

Μέσα σε αυτή τη σκληρή οικονομική συγκυρία, ειδικά από την εποχή των μνημονίων μέ­χρι σήμερα, το Μ-Λ ΚΚΕ μπόρεσε να εκπληρώσει τις οικονομικές ανάγκες του γιατί οι δυνάμεις του, οι φίλοι του, ένας ευρύτερος κόσμος το στήριξαν με οικονομική αυτοθυσία και δείχνοντας πίστη στην πολιτική του κόμματός μας, όπως φάνηκε ιδιαίτερα το 2023, όπου εκτός από τα συνηθισμένα κομματικά έξοδα καλύψαμε με επιτυχία και τις μεγάλες δαπάνες δύο απανωτών εκλογικών αναμετρήσεων.

Όλα αυτά δείχνουν τις δυνατότητες του κόμματός μας, το αγωνιστικό πνεύμα των δυνά­μεών του να αντιμετωπίζει τις δυσκολίες.
Αποτελούν μια εξαιρετική υποθήκη για να προχωρήσουμε τους στόχους του κόμματος.
Με τούτη την πεποίθηση ξεκινούμε τώρα τη νέα οικονομική εξόρμησή μας.

Η διάρκειά της θα είναι είναι από το Φεβρουάριο έως το τέλος του Απριλίου.

Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα καλούνται όλες οι οργανώσεις του κόμματος να «πιά­σουν» τα καθορισμένα οικονομικά πλάνα τους.
Όλα τα μέλη του κόμματος καλούνται να απευθυνθούν ευρύτερα στον κοινωνικό περίγυρό τους και με θάρρος να ζητήσουν την οικονομική ενίσχυση του Μ-Λ ΚΚΕ. Να εξηγήσουν τη σημασία της συζητώντας με εργαζόμενους, λαϊκούς ανθρώπους, με νέους ποια είναι η πολιτική του Μ-Λ ΚΚΕ, πώς εξυπηρετεί τα εργατικά, λαϊκά και νεολαιίστικα αιτήματα. Να δουν τη δουλειά οικονομικής ενίσχυσης με το πιο ουσιαστικό περιεχόμενό της και ως πολιτική δουλειά επαφής και σύνδεσης με έναν πλατύτερο αριστερό και δημοκρατικό κόσμο.

Όλες οι οργανώσεις και τα μέλη του κόμματος καλούνται να σκεφτούν και να υλοποιήσουν πρωτοβουλίες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν την οικονομική εξόρμηση και να εμπλουτίσουν τις μορφές της (πχ εκδηλώσεις, συνεστιάσεις κ.ά. που μπορούν να προσελκύσουν φίλους).

Η επίτευξη του πλάνου της οικονομικής εξόρμησης ως τις μέρες του 7ου Συνεδρίου μας (27-28 Απριλίου) ας γίνει κίνητρο για να προσθέσει κάθε οργάνωση του κόμματος (και συνολικά το κόμμα) ένα ακόμα θετικό σημείο στον απολογισμό δράσης της που θα παρουσιάσει στις εργασίες του Συνεδρίου.

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το