Ανάστατοι είναι οι γονείς των μαθητριών και μαθητών του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ευκαρπίας καθώς όπως καταγγέλλουν, από τον προσεχή Σεπτέμβριο, το σχολείο θα λειτουργήσει μέσω τηλεκπαίδευσης όχι εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού αλλά εξαιτίας τεχνικών έργων που δεν είναι δυνατόν να ολοκληρωθούν ως την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς!

Σύμφωνα με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Παύλου Μελά που ελήφθη στις 28 Ιουλίου το σχολείο πρόκειται να λειτουργήσει με WEBEX τουλάχιστον ως τον Οκτώβριο αλλά η διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης δυτικής Θεσσαλονίκης απεφάνθη ότι η τηλεκπαίδευση θα διαρκέσει έως τον Νοέμβριο!

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι γονείς “οι εργασίες εξελίσσονται με πάρα πολύ αργούς ρυθμούς. Πρόκειται να σηκώσουν τρίτο όροφο στο ήδη υπάρχον κτίσμα. Οι εργασίες βρίσκονται ακόμη στο στάδιο του γκρεμίσματος, δεν έχουν μπει καν τα θεμέλια. Συνεπώς το σενάριο να επιστρέψουν τα παιδιά στο χώρο του σχολείου φαντάζει αδύνατο”.

Οι γονείς δηλώνουν ότι είναι ανέφικτο να αρχίσει η χρονιά με τηλεκπαίδευση καθαρά εξαιτίας λειτουργικών λόγων. Όπως επισημαίνουν, υπάρχουν εργαζόμενοι γονείς που δεν έχουν βοήθεια ούτε τη δυνατότητα να λάβουν άδεια ειδικού σκοπού για να επιβλέπουν τα παιδιά την ώρα του μαθήματος στο σπίτι. Από την άλλη, όπως σημειώνουν “τα παιδιά της Α΄Δημοτικού πώς θα μπουν σε αυτή τη διαδικασία με άγνωστους συμμαθητές και έναν άγνωστο εκπαιδευτικό και πώς θα γίνει η μετάβασή τους από το νηπιαγωγείο στο δημοτικό σχολείο;”.

Οι γονείς με επισήμανσή τους προς το Δ.Σ του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ευκαρπίας επιφυλάσσονται για τη συνταγματικότητα και τη νομιμότητα της απόφασης να διακοπεί η λειτουργία του σχολείου λόγω τεχνικών επισκευών. “Τα παιδιά πρέπει να επιστρέψουν στο σχολικό περιβάλλον, λαμβάνοντας υπόψη και το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown και των συνεπειών του στην ψυχοσύνθεση των παιδιών για άλλη μια φορά τονίζουν οι γονείς.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το