Η εθελόδουλη, υποταγμένη και εξαρτημένη από ΗΠΑ και ΕΕ ελληνική αστική τάξη σπεύδει να δηλώσει την πλήρη υποταγή της στα κελεύσματα των αφεντικών της φωτογωγώντας εχθές την πρόσοψη του κτηρίου της Βουλής με τα χρώματα της σημαίας του Ισραήλ.

Ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας σε δήλωσή του αναφέρει πως «μαζί με άλλα ευρωπαϊκά Κοινοβούλια και εμβληματικά δημόσια και μη κτήρια, που φωταγωγήθηκαν με τη σημαία του Ισραήλ, και η Ελληνική Βουλή απόψε φωταγωγείται με την ίδια σημαία, για να εκφραστεί έτσι και η ανθρώπινη συμπαράσταση, αλλά και δριμύτατη αποδοκιμασία. Συμπαράσταση σε άμαχο ιδίως πληθυσμό, που δεν γίνεται σεβαστός ούτε αφού δολοφονηθεί από αβυσσαλέα χτυπήματα πρωτοφανούς μίσους της Χαμάς, και αποδοκιμασία μιας βίαιης και απίστευτα απάνθρωπης επίθεσης σε κράτος, που καταφεύγει στο αναφαίρετο δικαίωμα της αυτοάμυνας. Απόψε, δεν φωταγωγούμε μόνο με τη σημαία του Ισραήλ, αλλά μέσω αυτής, και με το δικαίωμα στην εθνική κυριαρχία, στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τελικά στην ελπίδα για ειρήνη, που παρά ταύτα δικαιούται να μη κλονιστεί ανεπανόρθωτα».

Ο κ. Τασούλας δεν βρήκε λέξη να πει για τους χιλιάδες νεκρούς άμαχους της Γάζας, μεταξύ των οποίων εκατοντάδες γυναίκες και μικρά παιδιά, για τους πάνω από 300.000 εκτοπισμένους, για τον πλήρη αποκλεισμό της Λωρίδας που είναι παράνομος σύμφωνα με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο, όπως επισημαίνει ο ΟΗΕ, και για την έκκληση του ΠΟΥ για άνοιγμα ανθρωπιστικών διαδρόμων.

Δεν βρήκε λέξη να πει για τους παράνομους, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, εποικισμούς, για το Τείχος της Ντροπής, για τις καθημερινές δολοφονίες εφήβων στη Δυτική Όχθη, για το μακροχρόνιο αιματοκύλισμα του πολύπαθου Παλαιστινιακού λαού, για το αίτημα του ΟΗΕ για Παλαιστινιακό Κράτος στα σύνορα του 1967.

Δεν περιμέναμε να βρει τις λέξεις του δίκαιου και της ανθρωπιάς ο αχυράνθρωπος των Αμερικανών και του Ισραήλ, όπως και οι ομόλογοί του στην ΕΕ.

Απάντηση σε αυτή την εθελόδουλη πολιτική θα είναι οι παλαιστινιακές σημαίες που θα ανεμίσουν σήμερα στο Σύνταγμα στη συγκέντρωση που καλούν συνδικάτα και η Παλαιστινιακή Ένωση Εργαζομένων και αύριο στο Μέγαρο Μουσικής που καλούν κόμματα και η Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδας. 

Ούτε σπιθαμή γης για τους λακέδες των Αμερικάνων και του Ισραήλ, να πλημμυρήσουν οι δρόμοι με τις ιαχές των αλληλέγγυων για τη ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ, να διατρανωθεί η στήριξή μας στο ασίγαστο πάθος για τη λευτεριά του ηρωικού παλαιστινιακού λαού που αντιστέκεται στον ιμπεριαλισμό και αποτελεί φάρο ελπίδας για όλη την ανθρωπότητα.

Γ.Μ.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το