Με σημαντική συμμετοχή των ικαριωτών πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Ικαρίας, στα πλαίσια της απεργίας που προκήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ. Εκτός από την ΕΛΜΕ που καλούσε στην συγκέντρωση προκηρύσσοντας στάση εργασίας, για πρώτη φορά από την επιβολή των lock down  και των απαγορεύσεων στην συγκέντρωση κάλεσαν δημόσια και οι περισσότεροι συνδικαλιστικοί φορείς του νησιού που ελέγχονται από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Αυτό, με δεδομένο και τα όσα έχουν προηγηθεί στο νησί αποτέλεσε σίγουρα ένα σημαντικό βήμα, η σταθερότητα του οποίου μένει να αποδειχθεί μελλοντικά.

Στην συγκέντρωση όπου υπήρξαν τοποθετήσεις και χαιρετισμοί πολλών φορέων και σωματείων του νησιού η κεντρική ομιλία πραγματοποιήθηκε από τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου, Δρούλια Σωτήρη. Τοποθέτηση υπήρξε και από την πλευρά της Πυξίδας (από τον Βασίλη Πετράκη), η οποία καλούσε στην συγκέντρωση όπως άλλωστε και η ΕΡΓΑΣ Ικαρίας.

Στην συγκέντρωση αναδείχθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΕΣΥ και οι εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας, γενικά αλλά και ειδικά στο νησί. Καταγγέλθηκε η αδιέξοδη και εγκληματική πολιτική στο μέτωπο της πανδημίας, αλλά και η συνολικότερη κυβερνητική πολιτική που εφαρμόζεται με πρόσχημα αυτή. Αναδείχθηκαν ως κυρίαρχα σήμερα, τα ζητήματα της υπεράσπισης των πολιτικών ελευθεριών και δημοκρατικών δικαιωμάτων που αλώνει στο όνομα της αντιμετώπισης της πανδημίας η κυβέρνηση της ΝΔ. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στην ένταση της αστυνομοκρατίας, του αυταρχισμού και της καταστολής, όπως φάνηκε και  στα τελευταία γεγονότα στο ΑΠΘ.

Κρίθηκε ως ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι για πρώτη φορά, οι συγκεντρώσεις που κάλεσαν τα σωματεία των υγειονομικών πλαισιώθηκαν-όπως συνέβη και στο νησί- και  στηρίχθηκαν με δημόσια καλέσματα από εκατοντάδες συνδικαλιστικούς φορείς. Αποτυπώνεται με αυτόν τον τρόπο ότι όλο και περισσότεροι είναι αυτοί που κατανοούν, ότι ο λαός δεν κινδυνεύει από τους αγώνες του ενάντια σε αυτή τη πολιτική (όπως κηρύττει ο Χρυσοχοϊδης), αλλά μόνο από την συνέχιση της επιβολής της. Αποτελεί σημαντικό βήμα στην ενίσχυση της γραμμής που προβάλλει τους αναγκαίους αγώνες ως υπόθεση του σήμερα, κόντρα στην γραμμή του θα λογαριαστούμε… μετά. Της γραμμής που θεωρεί ότι μόνο ο λαός με τους αγώνες του μπορεί να απαντήσει και να ανατρέψει αυτή τη πολιτική και κανένας εκπρόσωπος στο όνομα του.

Βασίλης Πετράκης

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το