Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον είχε η εκδήλωση-συζήτηση που οργανώθηκε στο ΣΗΜΑ από την Φοιτητική Πορεία και από τον Εκπαιδευτικό Όμιλο – Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης, το Σάββατο 20 Γενάρη, με θέμα: “Mη κρατικά, μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια”: H συγχορδία μιας εναρμονισμένης εξαπάτησης.

Εκ μέρους του Εκπαιδευτικού Ομίλου και του περιοδικού “Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης” μίλησε ο Χρήστος Κάτσικας με θέμα την επιχείρηση διάλυσης των δημοσίων πανεπιστημίων με όχημα τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Εκ μέρους της Φοιτητικής Πορείας μίλησε ο Ιάσονας Αδριανός με θέμα τον αγώνα του φοιτητικού κινήματος ενάντια στο νέο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο και για την υπεράσπιση της δημόσιας δωρεάν παιδείας.

Το ενδιαφέρον του κόσμου που γέμισε το χώρο του ΣΗΜΑΤΟΣ ΄ήταν έκδηλο με τα στοιχεία που παρουσίασαν οι δύο εισηγητές και όσον αφορά τις προσπάθειες-ενέργειες όλων των κυβερνήσεων επί δύο δεκαετίες να ανατρέψουν τη λαϊκή κατάκτηση της δημόσιας δωρεάν τριτοβάθμιας εκπαίδευσης αλλά και όσον αφορά τις αντιστάσεις του εκπαιδευτικού κινήματος αυτές τις δυο δεκαετίες και τον αγώνα που δίνει τώρα το φοιτητικό και μαθητικό κίνημα με μαζικές γενικές συνελεύσεις, καταλήψεις σε πολλές σχολές και σχολεία και συλλαλητήρια που παίρνουν όλο και πιο μαζικά χαρακτηριστικά.

Οι εισηγήσεις έδωσαν τροφή για πολύ γόνιμες τοποθετήσεις από πάρα πολλούς παρευρισκόμενους, οι οποίοι έκαναν εύστοχες επισημάνσεις για τους αντιδραστικούς στόχους της κυβέρνησης και παρουσίασαν το συνεχώς αναπτυσσόμενο αγωνιστικό κλίμα που υπάρχει ανάμεσα στους φοιτητές, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές στους χώρους που δραστηριοποιούνται.

Η εκδήλωση, η οποία διήρκεσε πάνω από δύο ώρες, άφησε μια γενική αίσθηση αισιοδοξίας ότι ο αγώνας του πανεκπαιδευτικού και λαϊκού κινήματος μπορεί να βάλει φραγμό στα αντιλαϊκά-αντιεκπαιδευτικά σχέδια της κυβέρνησης.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το