Στην κινητοποίηση συμμετείχαν οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος» και «Φαιστός», η ΕΛΜΕ καθώς και η Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών.

Η ανακοίνωση της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ                 Ν ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των φοιτητών και των  εκπαιδευτικών πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 15 Απρίλη,  στην Πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου (1μμ), με στόχο την  καταδίκη της αντιδραστικής πολιτικής  που διαλύει τις θεμελιώδεις  κατακτήσεις του λαϊκού κινήματος στο χώρο της εκπαίδευσης.

Τον παλμό και τη μαζικότητα στη συγκέντρωση έδωσαν οι φοιτητικοί σύλλογοι που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία, αφού πρώτα κατέλαβαν την πρυτανεία,  δηλώνοντας την κατηγορηματική αντίθεσή τους στα βάρβαρα μέτρα, όπως είναι  οι διαγραφές, η κατάργηση  του ασύλου και των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, η πανεπιστημιακή αστυνομία,  η  ισοτίμηση των πτυχίων με τους  τίτλους των κολεγίων κλπ

Συμμετοχή στην πορεία είχαν και τα εκπαιδευτικά σωματεία, η ΕΛΜΕ και ο ΣΕΠΕ, χωρίς τη μαζικότητα των προηγούμενων συγκεντρώσεων, γεγονός που αντανακλά την ιδιότυπη κατάσταση ανασφάλειας  και αναταραχής που επικρατεί στα σχολεία: ανοιχτά τα  ΓΕΛ και  τα ΕΠΑΛ-κλειστά τα Γυμνάσια, έλλειψη βασικών υγειονομικών συνθηκών.

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Εκπαιδευτικών υποστήριξε τη συγκέντρωση με ανακοίνωση-κάλεσμα συμμετοχής, πανό και συνθήματα,  δηλώσεις στα ΜΜΕ κλπ. Συγχρόνως  έγκαιρα κάλεσε το Δ.Σ να καταδικάσει την έλλειψη βασικών μέτρων υγειονομικής προστασίας με το άνοιγμα των ΓΕΛ, καταθέτοντας πρόταση που ψηφίστηκε ως θέση της ΕΛΜΕ, έτσι ώστε ήδη από την αρχή της προβληματικής επανέναρξης της λειτουργίας των σχολείων το σωματείο να προβάλει τις υγειονομικές διεκδικήσεις του :μαζικά test και εμβολιασμούς υπό την εποπτεία του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη, στήριξη  όλων των αναγκών του ΕΣΥ. Μαζί με τα αιτήματα αυτά διεκδικήσαμε την  άρση του μέτρου της Τράπεζας των θεμάτων στην Α τάξη, της μείωσης των εισακτέων για τη Γ τάξη,  την κατάργηση του αντιδραστικού θεσμικού πλαισίου στη Β/θμια και Γ/θμια Εκπαίδευση. Δηλώσαμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον αγώνα του φοιτητικού κινήματος και καλέσαμε σε κοινό μέτωπο αντίστασης μαθητές, φοιτητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το