Με νεοφιλελεύθερο αέρα… ο ΣΥΡΙΖΑ

«… O δημόσιος τομέας παραμένει μια δομή που δυναστεύει τους Έλληνες πολίτες»

Το παραπάνω απόσπασμα ανήκει στον Φίλη. Σε τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ στις 30/5, αναφερόμενος στα λάθη που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ και οδηγήθηκε σε εκλογική συντριβή, μεταξύ άλλων ανέφερε και αυτό. Σύμφωνα με το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ δεν τόλμησαν τις αναγκαίες τομές στο Δημόσιο, το οποίο εξακολουθεί να δυναστεύει τον ελληνικό λαό!
Ώστε το Δημόσιο (δηλαδή οι δημόσιοι υπάλληλοι) δυναστεύει τον ελληνικό λαό! Ούτε οι θεσμοί, ούτε οι τρόικες, ούτε οι ξένοι δυνάστες και οι διεθνείς τοκογλύφοι, για να θυμηθούμε και το προ 2015 λεξιλόγιο ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε βέβαια οι λιγοστές οικογένειες της ντόπιας μεγαλοαστικής τάξης που έχουν στα χέρια τους περισσότερο πλούτο από τον μισό πληθυσμό της Ελλάδας. Πού να τις θυμηθεί αυτές τις λέξεις ο Φίλης, που έχει χαθεί πέντε χρόνια τώρα ανάμεσα στους επαίνους του ΔΝΤ και τις φιλοφρονήσεις του Τραμπ!

Αλήθεια, πόσο απέχει αυτό το αφήγημα από τον ακραίο νεοφιλελευθερισμό της ΝΔ; Από αυτούς που δεκαετίες λένε ότι το πρόβλημα του ελληνικού λαού είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι και το πολύ κράτος. Και ποιες είναι οι μεταρρυθμίσεις που δεν τόλμησε ο ΣΥΡΙΖΑ στο Δημόσιο; Δεδομένου ότι τόλμησε να ψηφίσει το προσοντολόγιο, να θεσμοθετήσει δηλαδή τον ακραίο νεοφιλελευθερισμό ως ρυθμιστή των εργασιακών σχέσεων, τι είναι αυτό που μένει; Δεν πρόλαβε μάλλον να ολοκληρώσει την αξιολόγηση-κατηγοριοποίηση των εργαζομένων και την αποκέντρωση-αυτονομία των δημόσιων οργανισμών. Τους άλλους μεγάλους «μεταρρυθμιστικούς» στόχους του νεοφιλελευθερισμού.

Αν όμως οι μεθυσμένοι από την εφαρμογή της δεξιάς και ξενόδουλης μνημονιακής πολιτικής ηγέτες του ΣΥΡΙΖΑ, το μόνο που μπορούν να υποσχεθούν είναι περισσότερος νεοφιλελευθερισμός… το ερώτημα που προκύπτει είναι… γιατί να μην τα κάνει όλα αυτά ο Μητσοτάκης; Αυτός που έχει και το όνομα.

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

διαβάστε κι αυτό:

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το
Go to Top