` Μ-Λ ΚΚΕ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ –ΗΡΑΚΛΕΙΟ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

ΜΕ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΙΜΗΣΑΝ ΟΙ ΜΑΖΙΚΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΪΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Με μια μαζική πορεία των φορέων, των φοιτητικών συλλόγων, των εκπαιδευτικών και άλλων εργατικών σωματείων, αλλά και των πολιτικών οργανώσεων τίμησε η νεολαία και ο λαός του Ηρακλείου την αντιιμπεριαλιστική και αντιφασιστική πάλη του Πολυτεχνείου .

Τη συγκέντρωση –που είχε συμφωνηθεί από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να είναι κοινή-επεχείρησε το ΠΑΜΕ από πολύ νωρίς το απόγευμα να ελέγξει με το γνωστό αντιδημοκρατικό τρόπο του, ΑΚΥΡΩΝΟΝΤΑΣ την συμφωνία που είχε κάνει με τα σωματεία και απαιτώντας τον ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ(!) των πολιτικών οργανώσεων από το μικρόφωνο. Εκ των υστέρων απαίτησε να μιλήσουν μόνο οι πρόεδροι ή οι εκπρόσωποι των σωματείων(πολλούς από αυτούς καταγγέλλει ως..ξεπουλημένους!) και δηλώνοντας ότι όλοι οι άλλοι αποκλείονται από το μικρόφωνο του συλλόγου φοιτητών του Φυσικού, το Δ.Σ του οποίου ελέγχει η ΠΚΣ-ΚΝΕ(!)

Επειδή και πείρα και γνώση τέτοιων αντιδημοκρατικών τακτικών του ΠΑΜΕ έχουμε, ήμασταν και εμείς από από πολύ νωρίς στην ..κοινή πλατεία. Αρχίσαμε τις συζητήσεις με τους φοιτητικούς συλλόγους που δεν ελέγχει η ΠΚΣ-ΚΝΕ και διαπιστώσαμε ότι οι περισσότεροι διαφωνούσαν με τις καπελωματικές και αντιδημοκρατικές τακτικές των ΠΑΜΕ-ΚΝΕ.

Ετσι άρχισε ένας μαραθώνιος για αναζήτηση νέας μικροφωνικής και για εγκατάστασή της λίγα μέτρα πιο πέρα από αυτήν του ΠΑΜΕ…

Η μικροφωνική βρέθηκε, το φωτισμό τον διασφαλίσαμε από τα διπλανά συνεργεία των γιατρών της αιμοδοσίας..,συνεννοηθήκαμε από το χώρο της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ και διασφαλίσαμε τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών σωματείων(εξάλλου είχαμε καταθέσει πρόταση στο Δ.Σ της ΕΛΜΕ και ψηφίστηκε ομόφωνα η θέση ότι μιλάμε όλοι στη ΣΥΓΚΈΝΤΡΩΣΗ) και έτσι ακυρώσαμε εμείς πια στην πράξη την τακτική του ΠΑΜΕ που ακυρώνει και τις αρχές και την έννοια της δημοκρατίας.

Από το μικρόφωνο καλούσαμε διαρκώς τον κόσμο σε συμμετοχή και αντίσταση, χωρίς να παρακολουθούμε ή να καταγγέλλουμε τις πρακτικές του ΠΑΜΕ, αλλά και χωρίς να υποχωρούμε στις απαράδεκτες πιέσεις και αντιδημοκρατικές τακτικές του. Για κάμποση ώρα από τα κοντινά μικρόφωνα ακούγονταν διπλές τοποθετήσεις… Μέσα σε λίγο χρόνο όμως, το δικό μας μικρόφωνο κυριάρχησε.Ο κόσμος πλαισίωσε τη δεύτερη συγκέντρωση: φοιτητικοί σύλλογοι, σωματεία, οργανώσεις ..

Από το μικρόφωνο ακούστηκαν όλες οι φωνές, γιατί η δική μας δημοκρατία δεν φοβάται καμία αντίθετη ή αντίπαλη άποψη.Ξέρει να αντιπαρατίθεται και να αναδεικνύει την ταξική αλήθεια της, που δε μπορεί να σκιαστεί.

Από το βήμα του μικροφώνου τοποθετηθήκαμε ως Μ-Λ ΚΚΕ , καταδικάζοντας την πολιτική της φτώχειας, ακρίβειας, εξαθλίωσης και ιμπεριαλιστικής υποτέλειας. Αναδείξαμε την ανάγκη της συνέχειας της αντιιμπεριαλιστικής πάλης στην εποχή μας που οξύνονται οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί, όπως δείχνει και ο πόλεμος στην Ουκρανία, ενώ καταδικάσαμε την πολιτική της υποτέλειας στα ιμπεριαλιστικά κέντρα, πολιτική που μετατρέπει τη χώρα σε Νατοϊκό προγεφύρωμα και υποσκάπτει τα κυριαρχικά δικαιώματα. Συγχρόνως τονίσαμε τη διάλυση και των υπολειμμάτων στο χώρο της παιδείας και υγείας και καλέσαμε τα εργατο-λαϊκά στρώματα σε μαζικό αγώνα για το ψωμί, τη δημοκρατία, την ειρήνη, την εθνική ανεξαρτησία και τη διεθνιστική συνεργασία.

Επίσης χαιρετισμό απηύθυνε στη συγκεντρωση και η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ , εστιάζοντας στην επίθεση ενάντια στα θεμελιώδη εργασιακά, δημοκρατικά και μορφωτικά δικαιώματα, αλλά και καταγγέλλοντας την πολιτική της ιμπεριαλιστικής υποτέλειας που αλυσοδένει τη χώρα και το λαό, καταδικάζοντάς τον στη φτώχεια, το ζόφο και στην υπονόμευση των κυριαρχικών δικαιωμάτων του .

Μετά την συγκέντρωση ακολούθησε ειρηνική πορεία στους κεντρικούς δρόμους, όπου τον παλμό των συνθημάτων έδιδαν, κυρίως, τα φοιτητικά μπλοκ. Βασικό χαρακτηριστικό των συνθημάτων ήταν ο αντιιμπεριαλιστικός και αντιφασιστικός χαρακτήρας τους.

Είναι περιττό να αναφέρουμε ότι το ΠΑΜΕ μια ώρα πριν είχε ολοκληρώσει τη δική του ξεχωριστή πορεία, αρνούμενο να αφουγκραστεί τον παλμό των ζωντανών αντιθέσεων στο κίνημα και την κοινωνία και περιχαρακωμένο στο ακροατήριο της κομματικής του επιρροής.

Από το χώρο του Μ-Λ ΚΚΕ δηλώνουμε ότι θα περιφρουρούμε πάντα τις αρχές της δημοκρατίας των συγκεντρώσεων και θα αντιστεκόμαστε σθεναρά, όπως σήμερα, στις αντιδημοκρατικές τακτικές του αποκλεισμού, του καπελώματος και της ακύρωσης των αντιθέσεων.

Θεωρούμε ότι η πραγματοποίηση σήμερα της μαζικής συγκέντρωσης και πορείας -που αριθμούσε πάνω από χίλιους διαδηλωτές-ήταν νίκη του ταξικού αριστερού κινήματος και έδωσε ένα αποστομωτική απάντηση σε κάθε αντιδημοκρατική στάση που είναι μάλιστα ντυμένη και με …κόκκινο φερετζέ.

Από το μετερίζι του Μ-Λ ΚΚΕ τονίζουμε ότι σταθερά στην πορεία μας τιμήσαμε το βαθύ, ταξικό «κόκκινο» και αυτό θα προασπιζόμαστε πάντα με όλες τις δυνάμεις μας και σε όλους τους χώρους.

Αυτό εξάλλου είναι και το μήνυμα του αγώνα του Πολυτεχνείου.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το