Με λουκέτο κινδυνεύουν τα λουτρά Πόζαρ, 13 χιλιόμετρα δυτικά της Αριδαίας, λόγω έλλειψης του ειδικού Σήματος Λειτουργίας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ).  

Το ζήτημα έκανε γνωστό στη Γενική Συνέλευση της Δευτέρας, ο νέος πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης και Δήμαρχος Αλμωπίας, Χρήστος Μπάτσης. Η απόφαση του Υπουργείου Τουρισμού (με ημερομηνία λήψης 20 Σεπτεμβρίου 2019) προς τα αρμόδια όργανα αλλά και την Αστυνομία για την σφράγιση των δημοτικών Λουτροκαταστημάτων, δηλαδή όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά «όλων των εγκαταστάσεων αλλά και όλων των υποστηρικτικών χρήσεων, όπως αποδυτήρια κ λ.π.» έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Παρασκευή 11 Οκτωβρίου, στις 11.00 το πρωί.  

Σύμφωνα με το edessaikoskosmos.gr, ο Δήμαρχος Αλμωπίας έχει ξεκινήσει εδώ και ημέρες έναν αγώνα διάσωσης της σημαντικής τουριστικής Δημοτικής Επιχείρησης, προκειμένου να ανατρέψει την παραπάνω απόφαση, να εκδοθεί το σήμα λειτουργίας από τον ΕΟΤ και να συνεχίσει απρόσκοπτα η λειτουργία της. Ο ίδιος, αφού έκανε αναφορά στο ιστορικό του ζητήματος και στο πρόβλημα από την ημέρα που έλαβε γνώση, τόνισε πως θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να αποτραπεί η σφράγιση. «Σε κάθε περίπτωση η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη», σημείωσε.

  Σημειώνεται ότι ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδος ενημέρωσε το Υπουργείο Τουρισμού για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλές δημοτικές και άλλες λουτροπόλεις αναφορικά με την έκδοση του «Ειδικού Σήματος Λειτουργίας».  Σύμφωνα με τον Ανέστη Αναστασιάδη, πρόεδρο του Συλλόγου Ιαματικών Πηγών «στο υπουργείο Τουρισμού εκκρεμούν 135 φάκελοι για την αναγνώριση των Ιαματικών Πηγών. Από αυτές έχουν αναγνωριστεί μόλις 66, ανάμεσα στις μη αναγνωρισμένες είναι και τα Λουτρά Πόζαρ». Σύμφωνα με τον ίδιο, το πρόβλημα προκύπτει και από την καθυστέρηση του Υπουργείου να δώσει την εντολή για να προχωρήσει ο έλεγχος του φακέλου για τα Λουτρά Πόζαρ αλλά και «από την καθυστέρηση του δήμου να καταθέσει τον φάκελο, κάτι που έπρεπε να έχει γίνει από το καλοκαίρι. Εφόσον ελεγχθεί ο φάκελος, θα μπορέσει να εκδοθεί το σήμα λειτουργίας».  

Σημειώνεται για το ειδικό σήμα λειτουργίας μέχρι σήμερα έχουν κατατεθεί 45 φάκελοι από τους οποίους μόνο σε 10 δόθηκαν άδειες λειτουργίας. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι το κλείσιμο λουτροπόλεων όπως π.χ. της Ικαρίας.  

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του edessaikoskosmos.gr, η αρχή έγινε όταν λουόμενος υπάλληλος του ΕΟΤ έκανε καταγγελία για μικρό τραυματισμό του. Αποτέλεσμα ήταν να επέμβουν αυτοβούλως οι υπηρεσίες του Υπουργείου Τουρισμού και να κάνουν έλεγχο στην επιχείρηση η οποία στηρίζει σε μεγάλο βαθμό την τοπική οικονομία της Αλμωπίας αλλά και αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της Βόρειας Ελλάδος.

πηγή: lifo.gr  με πληροφορίες από Thestival /Edessaikoskosmos

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το