Με την παρουσία αρκετών δεκάδων συντρόφων και φίλων του κόμματος, έγινε την Κυριακή 7/4 η ανάλυση των θέσεων της ΚΕ του Μ-Λ ΚΚΕ, για το 7ο Συνέδριο. Αρχικά το λόγο πήρε ο σ. Ιάσονας Αδριανός που μίλησε εκ μέρους της νεολαίας του κόμματος ΠΟΡΕΙΑ. Στην τοποθέτηση του ανάλυσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η νέα γενιά, στο σχολείο, στο πανεπιστήμιο και στον καθημερινό τρόπο ζωής του, καθώς και τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει επίσης η εργαζόμενη νεολαία, που γίνεται σήμερα βορά στα αντεργατικά εργοδοτικά σχέδια, εξαιτίας των αντιλαϊκών πολιτικών και νόμων που έχει ψηφίσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Έκανε επίσης αναφορά στους τελευταίους αγώνες ιδίως της νεολαίας, σαν το μόνο όπλο που διαθέτει για να υπερασπιστεί και να διευρύνει τα δικαιώματα της, κόντρα στη κυβερνητική πολιτική και στις δυνάμεις του συμβιβασμού.

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο σ. Γιώργος Σόφης, μέλος της ΚΕ του Μ-Λ ΚΚΕ, για να παρουσιάσει τις θέσεις του κόμματος για τη διεθνή και εσωτερική κατάσταση, καθώς και για τα καθήκοντα του κόμματος την επόμενη περίοδο. Στην τοποθέτησή του σκιαγράφησε την παγκόσμια κατάσταση, όπως διαμορφώνεται εξαιτίας του ανελέητου ανταγωνισμού των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων που οδηγεί αναπόφευκτα στην ένταση των πολεμικών συγκρούσεων που σήμερα υπάρχουν, αλλά και σε αυτές που σίγουρα θα προκύψουν την επόμενη περίοδο.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην εσωτερική πολιτική κατάσταση και τα προβλήματα που βασανίζουν τον ελληνικό λαό εξαιτίας της ξενόδουλης αντιδραστικής πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα προβλήματα της φτώχειας των πλατιών λαϊκών στρωμάτων και την πολιτική του αυταρχισμού και της καταστολής που εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ για να υπηρετήσει τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου και των ξένων αφεντικών.

Τέλος η εκδήλωση έκλεισε με την αναφορά στις επερχόμενες ευρωεκλογές και την απόφαση του κόμματος να πάρει μέρος σ’ αυτές. Όπως εξηγήθηκε απ’ τον ομιλητή η κυβέρνηση της ΝΔ, σε αγαστή συνεργασία με όλα τα κόμματα της Βουλής, αύξησε το παράβολο για τη συμμετοχή στις εκλογές από 3.000 ευρώ σε 20.000, επιδιώκοντας με τον τρόπο αυτό να εμποδίσει τους μικρότερους συνδυασμούς μέσα απ’ την οικονομική ασφυξία. Όμως το Μ-Λ ΚΚΕ, στηριζόμενο στη δύναμη των μελών του καθώς και των φίλων του, θα ξεπεράσει το εμπόδιο αυτό για να πάρει μέρος στις εκλογές και να περάσει το μήνυμα της πάλης ενάντια στην εξάρτηση και την υποτέλεια. Για να ακουστεί σε όλη την χώρα ότι το Μ-Λ ΚΚΕ παλεύει για να φύγει η χώρα μας απ’ τη μέγγενη της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, για να γίνει η χώρα μας ανεξάρτητη ειρηνική, για να ανοίξει ο δρόμος για τη σοσιαλιστική αναγέννηση.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το