Αριστερά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτάζει τη γνωστή φωτογραφία του Γιάννη Μπεχράκη, που με το φακό του κατάφερε να απεικονίσει με ανθρωπιά και ουσία το ταξίδι ελπίδας και απελπισίας των προσφύγων και των μεταναστών.

Μαρέβα μπεχράκη μητσοτάκη

Δεξιά μια από τις πολλές φωτογραφίες από την επιχείρηση της αστυνομίας στα Εξάρχεια…και τους “ανθρώπους σκουπίδια” σύμφωνα με συνδικαλιστικό στέλεχος της αστυνομίας.

Υποκρισίας το ανάγνωσμα θα πείτε. Σωστά. Αλλά ας δούμε και την άλλη όψη της υποκρισίας καθώς λωτοφάγοι δεν είμαστε. Οι επιχειρήσεις οι σημερινές δεν είναι καμιά πρωτοτυπία της σημερινής κυβέρνησης. Συνεχίζει αυτές που σχεδίασε και πραγματοποίησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τον περασμένο Απρίλη.

Το κράτος είχε, έχει και θα έχει συνέχεια. 

Διαβάστε το παρακάτω ρεπορτάζ και μαντέψτε την ημερομηνία:

Εκκενώθηκαν ακόμα δύο καταλήψεις στα Εξάρχεια (Απρίλιος 2019 με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ)

Μία ακόμη επιχείρηση στα Εξάρχεια, λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Κατερίνας Παπακώστα περί ανυπαρξίας του «άβατου» στην περιοχή, πραγματοποίησαν χθες ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Οπως στην αντίστοιχη επιχείρηση που έγινε πριν από μία εβδομάδα, οι δυνάμεις συμμετείχαν σε εκκένωση δύο υπό κατάληψη κτιρίων αλλά και σε έρευνα σε διαμέρισμα που λειτουργούσε ως «καβάτζα» ναρκωτικών.

Το ένα κτίριο ήταν επί της οδού Μπουμπουλίνας και εντός αυτού εντοπίστηκαν 68 μετανάστες από Συρία, Αφγανιστάν, Αλγερία και Μαρόκο, οι οποίοι οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών όπου αφού εξακριβώθηκαν τα στοιχεία τους και το καθεστώς διαμονής τους στη χώρα -όλοι είχαν νομιμοποιητικά έγγραφα- αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι.

Το δεύτερο υπό κατάληψη κτίριο ήταν επί της οδού Ζωοδόχου Πηγής και σε αυτό βρέθηκαν και συνελήφθησαν με την κατηγορία της διατάραξης οικιακής ειρήνης μια Γαλλίδα και μια Ιταλίδα, ενώ σε αυτό, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο αντιασφυξιογόνες μάσκες, δύο πυρσοί ναυτιλίας, ένα καπνογόνο, δύο σφεντόνες και 34 μεταλλικά σφαιρίδια.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την επιχείρηση της προηγούμενης εβδομάδας στα Εξάρχεια είχαν γίνει τρεις συλλήψεις Αλβανών για διακίνηση ναρκωτικών και μιας Ελληνοαυστραλής που είχε διαφύγει από την προηγηθείσα επιχείρηση του Λιμενικού, ενώ είχαν προσαχθεί συνολικά 103 μετανάστες από τους οποίους οι 38 κρατήθηκαν για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών και για διοικητική απέλαση. Οι υπόλοιποι είχαν αφεθεί ελεύθεροι.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι η χθεσινή επιχείρηση έγινε λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις της υφυπουργού Κατερίνας Παπακώστα στον ΣΚΑΪ όπου είπε ότι «το δόγμα είναι ότι δεν υπάρχει άβατο. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν προβλήματα ή παραβατικότητα».

Εκκενώθηκαν ακόμα δύο καταλήψεις στα Εξάρχεια

Λοιπόν το συμβάν είναι από τον Απρίλιο του 2019 ( ρεπορτάζ της efsyn.gr 19.04.2019 ) με Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το