Εκδήλωση- Συζήτηση του Μ-Λ ΚΚΕ στην Ικαρία

Ανταπόκριση

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη προεκλογική εκδήλωση του Μ-Λ ΚΚΕ στην Ικαρία, στο Καραβόσταμο την Τετάρτη 19 Απριλίου.

Οι εισηγητές, η σ.Κατερίνα Πετράκη και ο σ. Μιχάλης Μαυρογεώργης ανέλυσαν μία σειρά ζητήματα που απασχολούν ιδιαίτερα το λαό και τον τόπο, από την φτώχεια, την ανεργία και την ακρίβεια, την επιχείρηση συγκάλυψης του εγκλήματος στα Τέμπη και την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, μέχρι τις εκλογικές αυταπάτες που προωθούν τα κυρίαρχα αστικά κόμματα και τις διεθνείς εξελίξεις και τον πόλεμο στην Ουκρανία. Παρουσιάστηκε στη συνέχεια την κατεύθυνση του κόμματος, προκείμενου να οργανωθεί η πάλη του λαού για να αντιμετωπιστούν τα ζητήματα αυτά.

Ακολούθησε πλούσια συζήτηση από τους συντρόφους, τους συναγωνιστές και τους φίλους που παρευρέθηκαν. Αυτό που απασχολεί ιδιαίτερα και συζητήθηκε από τους κατοίκους του νησιού είναι η κατάσταση στην οποία έχει βρεθεί το νοσοκομείο της Ικαρίας μετά την εγκατάλειψη του από τις διαχρονικές κυβερνητικές πολιτικές, και κατ’ επέκταση όλο το σύστημα υγείας που απαξιώνεται. Επίσης συζητήθηκαν η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και των υγειονομικών που ανοίγει το δρόμο για την περαιτέρω εγκατάλειψη της δημόσιας παιδείας και υγείας και ο αγώνας που έχει δοθεί τα προηγούμενα χρόνια για το γηροκομείο.

Στο κλείσιμο της συζήτησης τονίστηκε η οργάνωση του κόσμου στα σωματεία και στους μαζικούς φορείς του, ως αναγκαία προϋπόθεση για την ανάπτυξη νικηφόρων αγώνων.

Εκτός από την διοργάνωση της συζήτησης, τα μέλη του Μ-Λ ΚΚΕ όλες τις προηγούμενες ημέρες διακινούν τα κομματικά υλικά. Με την εκλογική διακήρυξη και την εφημερίδα προπαγανδίζουν τις θέσεις του κόμματος μπροστά στις εκλογές, έχουν τοποθετηθεί αφίσες και χαρτόνια και έχουν γραφτεί συνθήματα σε διάφορα σημεία.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το