Πετυχημένη η πρώτη δημόσια εκδήλωση του Εκπαιδευτικού Ομίλου και της Φοιτητικής Πορείας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ανοιχτή εκδήλωση – συζήτηση που διοργάνωσαν από κοινού ο Εκπαιδευτικός Όμιλος και η Φοιτητική Πορεία το Σάββατο 23 Οκτώβρη. Με την δημόσια αυτή εκδήλωση εγκαινιάστηκε η επαναλειτουργία του πολιτιστικού χώρου «Σήμα» ο οποίος εδώ και ενάμιση σχεδόν χρόνο παρέμενε κλειστός λόγω των κυβερνητικών απαγορεύσεων με αφορμή την πανδημία. Την εκδήλωση παρακολούθησαν δεκάδες φίλοι και συναγωνιστές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί, που πλαισίωσαν και ζέσταναν με την παρουσία τους τον πολιτιστικό μας χώρο.

Την εκδήλωση άνοιξε η συντρόφισσα Αγγελική Φατούρου η οποία αποχαιρέτησε τον πολυαγαπημένο και διαλεχτό μας σύντροφο Στέλιο Σταυρινάδη, ιδρυτικό μέλος του Εκπαιδευτικού Ομίλου και στέλεχος του Μ-Λ ΚΚΕ, ο οποίος έφυγε τόσο πρόωρα από κοντά μας την περασμένη Παρασκευή 22 Οκτώβρη.

Στη συνέχεια ο σ. Φοίβος Αδριανός, εκ μέρους της Φοιτητικής Πορείας, καθώς και ο σ. Χρίστος Σόφης εκ μέρους του Εκπαιδευτικού Ομίλου, μίλησαν για τις εξελίξεις στο εκπαιδευτικό κίνημα, ανέλυσαν τις πλευρές της αντιεκπαιδευτικής – αντιδραστικής πολιτικής της κυβέρνησης, την ολομέτωπη επίθεση που εξαπολύει εδώ και δύο χρόνια στα ΑΕΙ αλλά και στα Δημόσια Σχολεία στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Ανέπτυξαν τις θέσεις του ΕΟ και τις Φοιτητικής Πορείας για τον προσανατολισμό της πάλης του εκπαιδευτικού κινήματος για την ανάγκη να συνεχίσει και να δυναμώσει ο κοινός αγώνας φοιτητών και εκπαιδευτικών ενάντια στην κυβερνητική πολιτική. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη στάση των άλλων πολιτικών – συνδικαλιστικών δυνάμεων τόσο στο φοιτητικό κίνημα όσο και στους εκπαιδευτικούς.

Ακολούθησε πλούσια συζήτηση, αναπτύχθηκε ένας γόνιμος προβληματισμός μέσα από ερωτήματα και τοποθετήσεις σε ότι αφορά το μέλλον και την προοπτική του εκπαιδευτικού κινήματος ιδιαίτερα μετά την προδοτική στάση που κράτησαν οι δυνάμεις της συνθηκολόγησης και της ηττοπάθειας. Μετά το τέλος της εκδήλωσης οι φίλοι που παρακολούθησαν και συμμετείχαν στην εκδήλωση παρέμειναν στο Σήμα συνεχίζοντας σε συντροφικό κλίμα τη συζήτηση.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το