Με ικανοποιητική συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Κ.Ο. Νοτίων Προαστίων της Αθήνας του Μ-Λ ΚΚΕ σήμερα Σάββατο 14 Μάη, στις 7:00 μμ στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Ηλιούπολης.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Βαγγέλης Σαλαπάτας με ένα σύντομο εισαγωγικό  παρουσίασης της πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του Κόμματος που θα πραγματοποιηθεί τέλος Μάη και αμέσως μετά ο Χρήστος Κάτσικας έκανε αναφορά στην επίσκεψη που έχει προγραμματίσει το Μ-Λ ΚΚΕ στη Μακρόνησο και κάλεσε τους παρευρισκόμενους να συμμετάσχουν.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Γιώργος Σόφης ο οποίος έκανε την κεντρική εισήγηση με θέμα: “Ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι επιπτώσεις στη χώρα μας”.

Στο επίκεντρο της εκδήλωσης – συζήτησης βρέθηκαν η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και ο πόλεμος -που μαίνεται πάνω από δυο μήνες με τις τεράστιες καταστροφές-, η απότομη όξυνση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και ο κίνδυνος επέκτασης του πολέμου, η κλιμάκωση της σκληρής ταξικής πολιτικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη και η λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος με τις εξωφρενικές αυξήσεις στην ενέργεια και στα βασικά είδη κατανάλωσης.

Στο τέλος της εισήγησης έγιναν αρκετές ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους οι οποίες απαντήθηκαν από τον κεντρικό ομιλητή.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το