Με επιτυχία και μέσα σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση μνήμης και τιμής που οργάνωσε το Μ-Λ ΚΚΕ στο Σήμα για τους συντρόφους Ιωσήφ Σταυρίδη και Τάκη Κοσμά που έφυγαν πρόσφατα από τη ζωή.

Η εκδήλωση άνοιξε με βίντεο που επιμελήθηκαν οι συντρόφισσες Μαρία Δανιήλ και Τάνια Ζωγράφου. Στη συνέχεια τον κύκλο των τοποθετήσεων συντόνισε η σ. Τάνια δίνοντας το λόγο στον σ. Άκη Αδαμόπουλο και κατόπιν στον σ. Πέτρο Κουφοβασίλη οι οποίοι εκ μέρους του Μ-Λ ΚΚΕ μίλησαν αντίστοιχα για τον Σήφη Σταυρίδη και τον Τάκη Κοσμά φωτίζοντας πλευρές της πλούσιας δράσης τους και της μεγάλης και πολύπλευρης προσφοράς τους στο κόμμα, καθώς και στην μεγάλη υπόθεση του κομμουνιστικού κινήματος.

Στη συνέχεια, εκ μέρους της Πορείας, νεολαίας του Μ-Λ ΚΚΕ οι σύντροφοι Παναγιώτης Αργυράκης και Ιάσονας Αδριανός μίλησαν αντίστοιχα για τον σ. Σήφη και τον σ. Τάκη τονίζοντας ότι η γεμάτη αυταπάρνηση δράση τους και η ολόψυχη αφιέρωσή τους στον αγώνα και στο κομμουνιστικό κίνημα αποτελούν φωτεινό παράδειγμα για τη νεολαία μπροστά στις μεγάλες μάχες που θα κληθεί να δώσει στο πλάι του λαού μας την επόμενη περίοδο.

Μετά τις τοποθετήσεις των συντρόφων, το λόγο εκ μέρους του ΚΚΕ (μ-λ) πήρε η Γιάννα Αντωνιάδη που μίλησε για τους δύο συντρόφους και αναφέρθηκε ειδικότερα στον σ. Σήφη με τον οποίο γνωρίζονταν καλά στα πλαίσια της ΛΑΑΑΣ.

Κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή, ενώ αμέσως μετά δόνησε την ατμόσφαιρα το σύνθημα «μ’ αγώνες τιμάμε τους νεκρούς μας».

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το