Με τη συμμετοχή πολλών νέων και παλιών συντρόφων, συναγωνιστών και φίλων, πραγματοποιήθηκε στο «Σήμα», το Σάββατο που μας πέρασε, η εκδήλωση για την καπιταλιστική παλινόρθωση, με αφορμή τη συμπλήρωση 66 χρόνων από την σύγκλιση του 20ου Συνεδρίου του ΚΚΣΕ (14 -25 Φλεβάρη 1956) που έθεσε τα θεμέλια της καπιταλιστικής παλινόρθωσης στη Σοβιετική Ένωση.

Μετά την εισήγηση του σ. Αντώνη Παπαδόπουλου, που αναφέρθηκε στα βασικά και κρίσιμα ζητήματα και στις αιτίες που οδήγησαν στην καπιταλιστική παλινόρθωση, το λόγο πήραν αρκετοί σύντροφοι και συναγωνιστές που έθεσαν ερωτήματα και αναφέρθηκαν σε πλευρές του ζητήματος, ανοίγοντας μια πλούσια, ουσιαστική συζήτηση που με τις απαντήσεις και το κλείσιμο του ομιλητή κράτησε το ζωηρό ενδιαφέρον των παρευρισκόμενων κοντά 3 ώρες.

Πρόκειται για ένα ζήτημα που έχει αποφασιστική σημασία για το παρόν και το μέλλον του κομμουνιστικού κινήματος, για το κατά πόσο θα φωτιστούν τα προβλήματα, θα αναδειχθούν οι βαθύτερες αιτίες και θα δοθούν όσο γίνεται ουσιαστικές απαντήσεις στα ερωτήματα που εξακολουθούν να απασχολούν χιλιάδες κομμουνιστές για την καπιταλιστική παλινόρθωση. Από την άποψη αυτή υπογραμμίστηκε για άλλη μια φορά η ανάγκη για τη συνέχιση των ιδεολογικοπολιτικών συζητήσεων πάνω στο θεμελιώδες αυτό ζήτημα.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το