Υπερβάλλοντας εαυτούς σ’ αυτήν τη δύσκολη από πολλές απόψεις πολιτική εκλογική μάχη και σε συνέχεια της παρέμβασης στις πρόσφατες Ευρωεκλογές, με ζήλο και αυταπάρνηση σαρώνουν τις πόλεις και τα χωριά της Ηπείρου, της Κέρκυρας, της Λευκάδας, μέχρι και το Αγρίνιο, οι σύντροφοι και οι νεολαίοι των κομματικών οργανώσεων του Μ-Λ ΚΚΕ.

Με προκηρύξεις, αφίσες, αεροπανό, με την παρουσία σε ΜΜΕ, αλλά κυρίως με συζητήσεις και παρεμβάσεις σε μαζικούς χώρους (λαϊκές αγορές, καταστήματα, καφετέριες, καφενεία, πλατείες, πεζόδρομους) και με εκδηλώσεις- συζητήσεις σε πόλεις και χωριά γίνεται προσπάθεια να διαδοθούν όσο το δυνατόν πιο πλατιά οι θέσεις του κόμματός μας.

Η όλη παρέμβαση ξεκίνησε μέσα από πλατιές συσκέψεις και συνεδριάσεις συντρόφων, συναγωνιστών και φίλων, μέσα από τις οποίες προγραμματίστηκε και οργανώθηκε η όλη προεκλογική παρέμβαση.

Γιάννενα

Πρώτη κίνηση το στήσιμο του προεκλογικού περίπτερου στην Κεντρική Πλατεία της πόλης των Ιωαννίνων, από το οποίο με την προκήρυξη και την ντουντούκα, πρωί και απόγευμα, προωθείται το προεκλογικό υλικό και διαδίδονται οι πολιτικές απόψεις της οργάνωσης.

Μ’ αυτό σαν ορμητήριο έγιναν και γίνονται εξορμήσεις σε χωριά και σε άλλες πόλεις του ν. Ιωαννίνων, ενώ ιδιαίτερη προπαγανδιστική προσπάθεια καταβάλλεται για την επιτυχή πραγματοποίηση της εκδήλωσης-συζήτησης την Τρίτη 2 Ιούλη στις 8μμ, στα Γιάννενα στην αίθουσα της Περιφέρειας Ηπείρου στη Στοά Σάρκα.

Ταυτόχρονα αλλεπάλληλες είναι οι εμφανίσεις των υποψηφίων για το Νομό Ιωαννίνων, σ. Χρυσάνθης Αθανασίου και Βαγγέλη Γράβου και άλλων εκπροσώπων του κόμματος σε τοπικά ΜΜΕ.

 

Θεσπρωτία

Τα ίδια γίνονται και στη Θεσπρωτία με το μοίρασμα της Προκήρυξης σε Ηγουμενίτσα, Παραμυθιά, Φιλιάτες και σε χωριά της περιοχής, ενώ ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα από την άποψη της συμμετοχής κόσμου, αλλά και επιπέδου συζήτησης, υπήρξε η συγκέντρωση που έγινε για πρώτη φορά στην Παραμυθιά, την Τρίτη 25 Ιούνη στο Καφε-«Άμετρον», όπου τη συζήτηση άνοιξε ο σ. Π. Αλεξίου, για να τοποθετηθεί στη συνέχεια εκτενέστερα ο υποψήφιος στο Νομό, σ. Θ. Χόβολος.

Ήδη οι σύντροφοι κινητοποιούνται για τις δυο άλλες συγκεντρώσεις-συζητήσεις το Σάββατο 29 Ιούνη στις 9.00μμ στους Φιλιάτες στο «Κιόσκι του Τσεβά» και την Τετάρτη στις 3 Ιούλη στις 9.00μμ στην Ηγουμενίτσα στο «Πάνθεον».

 

 

Άρτα

Πέρα από το πλατύ μοίρασμα προκήρυξης, την αφισοκόλληση και την ανάρτηση χαρτονιών και πανό στην πόλη της Άρτας, ιδιαίτερα επιτυχής κρίνεται η πραγματοποίηση της δεύτερης μετά τις Ευρωεκλογές συγκέντρωσης-συζήτησης στο Ξενοδοχείο «Κρόνος» την Πέμπτη 27 Ιούνη.

Μετά από τη σύντομη αλλά εμπεριστατωμένη τοποθέτηση του υποψήφιου για το Νομό Άρτας, σ. Θανάση Κρίκα, και τις πολιτικές θέσεις του κόμματος που ανέπτυξε ο σ. Π. Αλεξίου, προέκυψε μια ζωηρή και ουσιαστική συζήτηση για όλα τα επίδικα ζητήματα της περιόδου και ιδιαίτερα για τις θέσεις και τις διαφορές με άλλες πολιτικές οργανώσεις (ΚΚΕ, ΚΚΕ (μ-λ), ΑΝΤΑΡΖΥΑ κλπ). Ενδιαφέρουσα υπήρξε η συμμετοχή φίλων και συναγωνιστών, ιδιαίτερα και νέων ανθρώπων.

Αιτωλοακαρνανία

Την Πέμπτη 27 Ιούνη όλη την ημέρα κλιμάκιο συντρόφων με επικεφαλής τον υποψήφιο για το Νομό, τον γνωστό αγωνιστή δάσκαλο σ. Σωκράτη Ζαραβίνα, ήταν στο Αγρίνιο, αναρτώντας πανό και αφίσες, μοιράζοντας πλατιά την Προεκλογική Προκήρυξη, προετοιμάζοντας την ανοιχτή εκδήλωση που έγινε το απόγευμα της ίδιας ημέρας στην Κεντρική Πλατεία Παπαστράτου, που είχε χρωματιστεί από τα χαρτόνια, τις αφίσες και τα πανό του Μ-Λ ΚΚΕ. Εν τω μεταξύ στην Κεντρική Πλατεία, αλλά και σε άλλες πλατείες της πόλης, έχουν τοποθετηθεί αρκετά μόνιμα ταμπλό.

Στην εκδήλωση αυτή, που άνοιξε με σύντομη τοποθέτηση ο σ. Π. Αλεξίου, μίλησε στη συνέχεια ο σ. Σωκράτης Ζαραβίνας για όλα τα πολιτικά ζητήματα, με ιδιαίτερη και καυστική αναφορά στα τοπικά ζητήματα. Στην εκδήλωση παρουσία είχαν και τα τοπικά ΜΜΕ (Αχελώος TV και εκπρόσωποι εφημερίδων του Αγρινίου).

Εξορμήσεις και αφισοκόλληση έγινε και στην Αμφιλοχία, ενώ προγραμματίζονται εξορμήσεις σε Μεσολόγγι, Αιτωλικό και σε χωριά της περιοχής.

Πρέβεζα-Λευκάδα

Δυο φορές βρέθηκαν στην περιοχή κλιμάκια συντρόφων με επικεφαλής τον υποψήφιο για τη Λευκάδα σ. Γ. Μακρίδη, αναρτώντας πανό, χαρτόνια και αφίσες, μοιράζοντας πλατιά την Προεκλογική Προκήρυξη.

Κέρκυρα

Αρκετά απογεύματα βρέθηκαν οι σύντροφοι σε χωριά της Κέρκυρας, στο Βόρειο συγκρότημα αλλά και στη Λευκίμμη, μοιράζοντας προεκλογικό υλικό και συζητώντας με τον κόσμο, ενώ αρκετές φορές μοιράστηκε η Προκήρυξη στην πόλη της Κέρκυρας, όπου έγινε αφισοκόλληση, ανάρτηση των χαρτονιών και τοποθετήθηκαν αρκετά μόνιμα ταμπλό.

Για την Πέμπτη 4 Ιούλη στις 8μμ προγραμματίζεται η πραγματοποίηση προεκλογικής συγκέντρωσης -συζήτησης στο Βιβλιοπωλείο «Πλους».

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και κρίσιμη κρίνεται η πιο συγκεκριμένη, ξεχωριστή συζήτηση με κάθε εργαζόμενο και νεολαίο, καθώς και το μοίρασμα του αγωνιστικού ψηφοδελτίου του κόμματος τις τελευταίες μέρες πριν από τις εκλογές.

Για το επόμενο διάστημα, οι κομματικές οργανώσεις μας προγραμματίζουν παρεμβάσεις ξανά, στις περιοχές της Κόνιτσας, του Μετσόβου, της Πρέβεζας, της Κέρκυρας, της Λευκάδας, του Πωγωνίου, της Ζίτσας, της Ηγουμενίτσας, της Παραμυθιάς και της Άρτας, ενώ καθημερινά παρεμβαίνουμε σε κεντρικά σημεία των πόλεων με ντουντούκα και προκηρύξεις.

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

δείτε και αυτό:

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το