Μετα-θερινό CINE-ΣΗΜΑ!

 Μετα-θερινό CINE-ΣΗΜΑ

Kυριακή, 11 Οκτωβρίου, 19:30

Τζότζο (Jojo Rabbit)

Μετα-θερινό σινεμά στην ταράτσα του ΣΗΜΑτος! Την Κυριακή 11 Οκτωβρίου, στις 19:30, το ΣΗΜΑ συνεχίζει τις κινηματογραφικές προβολές στην ταράτσα της Ισαύρων, και με αφορμή την έκδοση της απόφασης για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, παρουσιάζει την επίκαιρη δραματική κομεντί «Τζότζο».

Τζότζο

(Jojo Rabbit)

Δραματική κομεντί, 2019

Σκηνοθεσία: Τάικα Γουαϊτίτι

Παίζουν: Ρόμαν Γκρίφιν Ντέιβις
Τάικα Γουαϊτίτι
Σκάρλετ Γιόχανσον
Τομαζίν Μακέντζι
Σαμ Ρόκγουελ

Διάρκεια: 108΄

Η ταινία έκανε πρεμιέρα στο 44ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο πριν έναν χρόνο, κερδίζοντας το μεγάλο βραβείο του φεστιβάλ. Επίσης υποψήφια για δύο Χρυσές Σφαίρες, η ταινία επελέγη από το National Board of Review και από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου ως μια από τις δέκα καλύτερες του έτους 2019. Έλαβε 6 υποψηφιότητες για βραβείο Όσκαρ, μεταξύ των οποίων και για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας και Β´ Γυναικείου Ρόλου και βραβεύτηκε εν τέλει με Όσκαρ Διασκευής Σεναρίου.

Στα 1944, και ενώ η φασιστική Γερμανία βρίσκεται πολύ κοντά στην ήττα της, ο 10χρονος Γιοχάνες Τζότζο Μπέτσλερ (Ρόμαν Γκρίφιν Ντέιβις), ξεκινά την ενασχόλησή του με τη Νεολαία Χίτλερ. Ο μικρός Τζότζο έχει σαν είδωλό του τον Χίτλερ και όταν είναι μόνος του φαντάζεται τον εαυτό του να συνομιλεί με το όραμα (Τάικα Γουαϊτίτι) του μεγάλου Φύρερ και να παίρνει συμβουλές από εκείνον πάνω σε μια σειρά φασιστικές αντιλήψεις για τη ζωή.

Ο Τζότζο δε βλέπει την ώρα να ξεκινήσει το σαββατοκύριακο στη Νεολαία Χίτλερ, όπου όλα τα μικρά γερμανόπουλα θα εκπαιδευτούν προκειμένου να γίνουν άνδρες. Η θητεία του Τζότζο στη Νεολαία Χίτλερ, θα λήξει όμως άδοξα, όταν ως μέρος της εκπαίδευσής του τον βάζουν να σκοτώσει ένα κουνέλι προκειμένου να σκληραγωγηθεί. Επιστρέφοντας απογοητευμένος στο σπίτι του, ο Τζότζο προσγειώνεται ακόμη πιο  απότομα στην πραγματικότητα όταν ανακαλύπτει ότι η προοδευτική του μητέρα, Ρόζι (Σκάρλετ Γιόχανσον), προσφέρει καταφύγιο στη σοφίτα στην Έλσα (Τομαζίν Μακέντζι), μια Εβραία έφηβη. Ο Τζότζο τότε καλείται να ακολουθήσει μια στάση ζωής. Από τη μια πλευρά έχει τις φασιστικές ιδέες που του έχουν δηλητηριάσει το μυαλό κι από την άλλη την πραγματική του και ευαίσθητη φύση. Αποφασίζει λοιπόν να γνωρίσει την Έλσα γι’ αυτό που είναι πραγματικά

ΣΗΜΑ

τηλέφωνο: 2114008603

διεύθυνση: Ισαύρων 29Γ, Εξάρχεια

βρείτε το ΣΗΜΑ και στο Facebook:

www.facebook.com/simaporeia.

Η ιστοσελίδα μας: sima.poreia.net

e-mail: shmaporeia@gmail.com

(εδώ μπορείτε να ζητήσετε να λαμβάνετε

το πρόγραμμα εκδηλώσεών μας)

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το