Πριν από το Πάσχα δεν θα ανοίξουν οι υπόλοιπες βαθμίδες της εκπαίδευσης, ξεκαθάρισε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, τονίζοντας ότι “αυτή τη στιγμή έχουμε εισήγηση των ειδικών μόνο για το άνοιγμα των Λυκείων”

Συγκεκριμένα, απαντώντας στην ερώτηση αν το υπουργείο Παιδείας θα εισηγηθεί την άλλη εβδομάδα το άνοιγμα των υπόλοιπων βαθμίδων ήταν αρνητική. 

«Για πριν από το Πάσχα όχι. Ξεκίνησε το άνοιγμα των λυκείων, πηγαίνουμε βήμα βήμα. Δύο εβδομάδες μένουν μέχρι τις διακοπές του Πάσχα, συνεχίζεται κανονικά η τηλεκπαίδευση για τις άλλες ηλικίες», δήλωσε μιλώντας στον ΑΝΤ1 η κ. Κεραμέως.

Ερωτηθείσα σχετικά με τις ενστάσεις που διατύπωσαν μέλη της επιτροπής των ειδικών για το άνοιγμα σχολείων παράλληλα με το λιανεμπόριο, αναφορικά με τον κίνδυνο διασποράς του ιού εξαιτίας της αύξησης της κινητικότητας, η Υπουργός Παιδείας επεσήμανε πως η απόφαση ελήφθη με μεγάλη πλειοψηφία (19 υπέρ έναντι 8 κατά).

Είναι φανερό ότι η υπουργός Παιδείας επιχειρεί να καλύψει τη μέχρι τώρα εγκληματική της πολιτική σε βάρος μαθητών, εκπαιδευτικών, γονιών και της δημόσιας εκπαίδευσης και το άνοιγμα των Λυκείων από 12 Απρίλη χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας.

Όλα τα μέτρα προστασίας που ανακοινώνει, όπως η χρήση μάσκας και άλλα, με εξαίρεση τα self test που από μόνα τους δεν μπορούν να προσφέρουν ασφάλεια, δεν είναι παρά στοιχειώδη μέτρα που παίρνονται σε κάθε χώρο και που ένα χρόνο δε στάθηκαν ικανά να αναχαιτίσουν την πανδημία. Άρα το «Ανοίγουμε σταδιακά και με ασφάλεια τα σχολεία» δεν είναι παρά ένα μεγάλο ψέμα!
Όπως ψεύτικο είναι και το ενδιαφέρον της για τους μαθητές: «Μοιραζόμαστε απολύτως μαζί σας την ανάγκη να βρεθούν τα παιδιά μας ξανά στις τάξεις, κατανοούμε την κόπωση από την πανδημία, και τα όρια της τηλεκπαίδευσης, η οποία – όσο χρήσιμη είναι – δεν μπορεί όμως παρά να είναι μία λύση ανάγκης»

Ακόμη και στο θέμα των τεστ, αποθεώνοντας το κυβερνητικό δόγμα της «ατομικής ευθύνης», παρουσιάζουν τα self test ως το νέο μεγάλο όπλο κατά του κορονοϊού. Είναι το νέο αφήγημα μιας ακόμη επιτυχημένης εξόδου, μετά το φιάσκο του «σχεδίου ελευθερία» και των εμβολιασμών, που -όσο περνάει ο καιρός- καταδεικνύεται και σε αυτό το ζήτημα το μέγεθος των ευθυνών μιας εξαρτημένης πολιτικής που το τελευταίο πράγμα με το οποίο ασχολείται είναι «η ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής». Τα ατομικά τεστ -που η προμήθεια και η πραγματοποίησή τους θα γίνονται με ευθύνη των πολιτών- δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να διασφαλίσουν έγκυρα αποτελέσματα και, πολύ περισσότερο, δεν μπορούν με κανένα τρόπο να συμβάλουν στη διαμόρφωση της επιδημιολογικής εικόνας.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το