Στις 05-04-2023 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, η 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στο Υπουργείο Άμυνας εργαζομένων από τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Η απεργία και η συγκέντρωση έγινε γιατί μετά την πώληση των Ναυπηγείων στον εφοπλιστή Προκοπίου, απαγορεύτηκε στους περισσότερους εργαζόμενους, από αυτούς που έχουν υπογράψει σύμβαση με το Πολεμικό Ναυτικό, να εισέρχονται στον χώρο του ναυπηγείου στον Σκαραμαγκά και αντί γι αυτό, μέσω τηλεφώνου καλούνται να παρουσιαστούν στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας.

Η σύμβαση που έχουν υπογράψει οι εργαζόμενοι του ναυπηγείου με τον διοικητή του Ναυτικού Κλιμακίου Σκαραμαγκά (ΝΚΣ) προβλέπει ότι θα παρέχουν τις υπηρεσίες που θα τους ανατίθενται από τον Διοικητή του ΝΚΣ, υπό τη διεύθυνση/επίβλεψη του Διοικητή του ΝΚΣ. Είναι προφανές ότι η μεταφορά τους για εργασία σε άλλους χώρους, όπου δεν θα είναι υπό την διεύθυνση/επίβλεψη του Διοικητή του ΝΚΣ και η παροχή υπηρεσιών που δεν θα τους ανατίθενται από τον Διοικητή του ΝΚΣ, είναι έξω από τις συμβατικές τους υποχρεώσεις.

Στις 05-04-2023 τόσο ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Άμυνας, όσο και ο υπουργός, είπαν στους εργαζόμενους ότι το επόμενο διάστημα θα γίνει η συνάντηση με τον εφοπλιστή Προκοπίου για να συζητήσουν το θέμα. Η δέσμευση δεν κράτησε ούτε μια μέρα. Σε νέες δηλώσεις του ο Υπουργός προχώρησε σε εκβιαστική ανακοίνωση ότι δεν θα γίνουν καταγγελίες συμβάσεων, εφόσον οι εργαζόμενοι εμφανιστούν για εργασία, όπου κληθούν από το Πολεμικό Ναυτικό, στο Ναυπηγείο ή στον Ναύσταθμο.

Ευθέως πλέον διατυπώνεται από το Υπουργείο, τον Αρχηγό ΓΕΝ και το Ναυτικό Κλιμάκιο Σκαραμαγκά η απειλή ότι όσοι δεν πάνε στο Ναύσταθμο, η σύμβαση εργασίας τους δεν είναι διασφαλισμένη. Στην πραγματικότητα ανοίγεται με αυτή τη μέθοδο ο δρόμος για την εκδίωξη εργαζομένων από τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, προφανώς, σύμφωνα με τις επιθυμίες του νέου ιδιοκτήτη εφοπλιστή των Ναυπηγείων που διεκπεραιώνει πειθήνια η κυβέρνηση.

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το