Μόλις έχουν πέσει τα πρώτα δακρυγόνα που ακούγονται αρχικά απομακρυσμένα. Ο κόσμος που φαίνεται στο βίντεο δεν ήταν καν επί της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Υπήρχε τέτοιο αδιαχώρητο, ώστε πλήθος κόσμου υπήρχε στις κάθετες οδούς. Σε μια λοιπόν από αυτές ήταν ο κόσμος που βλέπετε.

Με τα πρώτα δακρυγόνα που έπεφταν επί της Αλεξάνδρας ο κόσμος άρχισε απλά να αποχωρεί. Κανείς από όσους βλέπετε στο βίντεο δεν γνώριζε το οτιδήποτε για τους λόγους που έπεφταν δακρυγόνα, δεν συμμετείχε σε κανένα «επεισόδιο». Στα 100 περίπου μέτρα από την Αλεξάνδρας υπήρχαν στενά σκαλοπάτια και η μετακίνηση των ανθρώπων γινόταν δύσκολα, υπήρχε στριμωξίδι.

Και ξαφνικά εμφανίζεται μια διμοιρία ΜΑΤ. Και τι έκαναν με το που εμφανίστηκαν; Άρχισαν να ρίχνουν δακρυγόνα στο πλήθος που στριμωχνόταν στα στενά σκαλοπάτια διαφυγής! Στο βίντεο διακρίνεται μια γυναίκα στο βάθος που φωνάζει στα ΜΑΤ να σταματήσουν γιατί κινδυνεύουν άνθρωποι. Αλλά εκείνοι συνεχίζουν. Στα σκαλοπάτια ο ένας βοηθάει τον άλλο για να ξεφύγουν από την αποπνικτική ατμόσφαιρα που δημιούργησε η βάρβαρη χημική επίθεση.

Κείμενο και βίντεο από τον Άγγελο Καλοδούκα για το left.gr

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το