Εισβολή και επίδειξη αστυνομικού τσαμπουκά στο ΕΠΑΛ Αίγινας: «εδώ τώρα πια μπαίνει η αστυνομία στα Πανεπιστήμια, δε θα μπαίνει στα σχολεία;». Μπούκαραν και άρχισαν να ξεβιδώνουν πινακίδες από μηχανάκια!

Τις μέρες που συζητείται το Νομοσχέδιο Κεραμέως – Χρυσοχοϊδη για την αστυνομία στα Πανεπιστήμια και την ελάχιστη βάση εισαγωγής στα πανεπιστήμια για να μείνουν έξω από αυτά 20.000 υποψήφιοι και να αποτελέσουν δεξαμενή πελατεία για τα κολλέγια, η αστυνομία εισβάλλει και στα Λύκεια.

Άλλη μια μέρα σύγκρουσης και ενστάσεων για το νομοσχέδιο Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη

Εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν ότι το πρωί της Τετάρτης, 3ης Φλεβάρη, ενώ το σχολείο βρισκόταν σε λειτουργία, βαθμοφόρος της Αστυνομίας με δύο μοτοσικλετιστές της Αστυνομίας, μπήκαν στον προαύλιο χώρο του ΕΠΑΛ Αίγινας, χωρίς κανέναν απολύτως λόγο!

Στις διαμαρτυρίες του διευθυντή του σχολείου και εκπαιδευτικών ψέλλισαν κάποιες καθόλου πειστικές δικαιολογίες για «γείτονες που διαμαρτύρονται για τον θόρυβο που κάνουν τα μηχανάκια μαθητών, όταν πάνε και φεύγουν από το σχολείο». Στη συνέχεια άρχισαν να ξεβιδώνουν πινακίδες από μηχανάκια!

Όταν πιέστηκαν να δώσουν εξηγήσεις, προχώρησαν σε ακόμα πιο προκλητική επίδειξη αστυνομικού τσαμπουκά με δηλώσεις «εδώ τώρα πια μπαίνει η αστυνομία στα Πανεπιστήμια, δε θα μπαίνει στα σχολεία;». Με λίγα λόγια θέλουν την αστυνομία στις αυλές και στις αίθουσες των σχολείων, όπως και στα πανεπιστήμια. 

 Οι εκπαιδευτικοί του ΕΠΑΛ Αίγινας  με αποφασιστικό τρόπο αντέδρασαν σε αυτήν την ενέργεια, υπερασπιζόμενοι τους μαθητές και το σχολείο με αποτέλεσμα η Αστυνομία να αποχωρήσει μετά από λίγο.

 Τέτοιες ενέργειες από την αστυνομία διαμορφώνουν εκρηκτικό κλίμα στη σχολική ζωή και στοχεύουν στην καθημερινή τρομοκράτηση μαθητών και εκπαιδευτικών και συνδέεται  με τη διαμόρφωση κλίματος αστυνομοκρατίας απέναντι στους εργαζόμενους και τη νεολαία.

Άλλωστε η κυβέρνηση ακολουθώντας το δόγμα «νόμος και τάξη» και εργαλειοποιώντας την πανδημία επιδιώκει καταπατώντας βάναυσα βασικές ελευθερίες και δικαιώματα να βάλει την κοινωνία στον γύψο. Για αυτό περισσότερο από ποτέ άλλοτε είναι αναγκαίες οι αντιστάσεις και οι εκπαιδευτικοί, αλλά και ολόκληρος ο λαός και η νεολαία έχουν καθήκον να ορθώσουν το ανάστημά τους.

Πηγή: drepani.gr

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το