Αυτή τη φορά ο Αμβρόσιος σε «κήρυγμα» του σε εκκλησία παρουσίασε «το φάρμακο» για τον κορωνοϊό! Δείτε τι λέει στο βίντεο…Μεσαίωνας…

Ποιος είναι ο Αμβρόσιος, ο κατά κόσμον Αθανάσιος Λένης

Σε όλη τη διάρκεια της πορείας του ο Αμβρόσιος έκφρασε λόγο ρατσιστικό, λόγο μίσους, λόγο ακροδεξιό και απάνθρωπο που σε καμία περίπτωση δεν συνάδει με το σχήμα του. Όσοι, βέβαια, παρακολουθούν τα κηρύγματα αλλά και τα γραπτά του Αμβρόσιου δεν εκπλήσσονται, καθώς ο Μητροπολίτης είναι γνωστός για τις απόψεις του. Ήταν στις 26 Ιουλίου του 2000 όταν δήλωνε: «Η Ιερά Σύνοδος είναι πάνω από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τη Βουλή, την κυβέρνηση και τη δικαστική εξουσία».

Στα 82 του χρόνια ο (γεννημένος στις 22 Ιουλίου 1938), ο κατά κόσμον Αθανάσιος Λένης,  βρήκε την ευκαιρία να υμνήσει τη Χρυσή Αυγή και τα πρωτοπαλίκαρά της. Να τους νουθετήσει, ώστε να μπορέσουν να εξελιχθούν σε «γλυκιά ελπίδα για τον απελπισμένο πια πολίτη» και «ήρεμη δύναμη στο σαπισμένο πια πολιτικό σύστημα». Να ψέξει τον Μεσσηνίας Χρυσόστομο, που στηλίτευσε την εγκληματική δράση των νοσταλγών του χιτλερισμού.

Γνωστός με το παρατσούκλι «χωροφύλακας», ο Καλαβρύτων, πολύ καιρό πριν από την απενοχοποίηση της Χρυσής Αυγής, έκανε τα πάντα για να διατηρήσει τη φωνή της ζωντανή. Άλλωστε, όπως έχει αποκαλυφθεί, οφείλει τα πάντα ή σχεδόν τα πάντα στη θητεία του στη θρησκευτική υπηρεσία της χωροφυλακής, στη διάρκεια της δικτατορίας (υπηρέτησε επί μία δεκαετία ως Πρεσβύτερος στο Σώμα της τότε Βασιλικής Χωροφυλακής, ως Ιεροκήρυκας του Σώματος). Είναι κάτι που καταγράφει και στο βιογραφικό του, χωρίς όμως να προσδιορίζει χρονικά την περίοδο που ήταν «προϊστάμενος» της θρησκευτικής υπηρεσίας των χωροφυλάκων, υπηρεσία που σήμερα έχει μετονομαστεί σε Θρησκευτική Υπηρεσία της Αστυνομίας.

Το 1976 όταν ο Αμβρόσιος εκλέγεται τιτουλάριος μητροπολίτης Ταλαντίου και γίνεται αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, προκαλεί σάλο με τον χειροτονητήριο λόγο του όταν απευθυνόμενος σε αστυνομικούς που είχαν καταδικασθεί για βασανισμούς στα χρόνια της δικτατορίας  απευθύνει «θερμόν εν Κυρίω ασπασμόν προς όλους εκείνους τους αγαπητούς μου αξιωματικούς και οπλίτας της Ελληνικής Χωροφυλακής και Αστυνομίας Πόλεων οι οποίοι την στιγμήν ταύτην, συνεπεία οιουδήποτε ατυχούς συμβάντος εν τη ενασκήσει του υπηρεσιακού των καθήκοντος, εστερήθησαν των αγαθών της υγείας και της ελευθερίας».

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το