Στις 5 Φεβρουαρίου εκδικάζεται προσφυγή της ΟΕΦΕ, της Ομοσπονδίας των ιδιοκτητών των φροντιστηρίων, στο ΣτΕ. Οι εργοδότες επί της ουσίας ζητούν το ωρομίσθιο να πέσει από τα 6,70 μικτά, βάσει του ισχύοντος νόμου, στα μισά (γύρω στα 3,50 ευρώ!). Τούτο σημαίνει ότι για εκπαιδευτικό με πλήρες ωράριο ο μηνιαίος μισθός θα φθάνει μετά βίας τα 285 ευρώ! Ένας μισθός μεσαιωνικής εξαθλίωσης και ταυτόχρονα απαξίωσης της επιστημονικής του δουλειάς και της προσφοράς του στους μαθητές.

Είναι γνωστό ότι στο χώρο των φροντιστηρίων οργιάζει η αδήλωτη και η υποδηλωμένη εργασία, με αποτέλεσμα τα κέρδη των ιδιοκτητών να γιγαντώνονται. Η μεγαλύτερη, όμως, «μπίζνα» των ιδιοκτητών φροντιστηρίων ήταν η επινόηση των περίφημων Κέντρων Μελέτης. Στημένα παράνομα και χωρίς κανένα έλεγχο και πιστοποίηση από το Υπουργείο Παιδείας και τον ΕΟΠΠΕΠ – μέσω της ανοχής που είχε επιδείξει χαριστικά ο πρώην Υπουργός Παιδείας Αρβανιτόπουλος, αλλά και η σημερινή διοίκηση του ΕΟΠΠΕΠ – λειτουργούσαν κατά κύριο λόγο μέσα στους χώρους των φροντιστηρίων, δίνοντας στους εκπαιδευτικούς 2-2,5 ευρώ!

 Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ

 Μετά από έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΙΕΛΕ (στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι πρωτοβάθμιων σωματείων) που ασχολήθηκε με το ζήτημα της προσφυγής της ΟΕΦΕ στο ΣτΕ και την πορεία  των διαπραγματεύσεων για ΣΣΕ του κλάδου, αποφασίστηκαν τα εξής:

 Τα πρωτοβάθμια σωματεία ξεκινούν, με την πλήρη στήριξη της ΟΙΕΛΕ, την οργάνωση κινητοποιήσεων σε χώρους δουλειάς, τη διοργάνωση την 5/2/2019, ημέρα εκδίκασης της προσφυγής της ΟΕΦΕ στο ΣτΕ, συγκέντρωσης διαμαρτυρίας κ.λπ. Τις επόμενες ημέρες θα οριστικοποιηθεί ένα πρόγραμμα ενεργειών στις οποίες περιλαμβάνεται ενημέρωση της κοινής γνώμης για το ζήτημα μέσω συνέντευξης τύπου και πανελλαδική απεργία στο χώρο των Φροντιστηρίων Δ.Ε. και των Κέντρων Ξένων Γλωσσών. Το επόμενο Σάββατο θα διεξαχθεί νέο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας όπου θα γίνει επανεκτίμηση της κατάστασης και χάραξη πορείας. 

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το