Μεγαλειώδες σε πλήθος, ένταση και πάθος το εκπαιδευτικό συλλαλητήριο χθες στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για το νέο σύστημα διορισμών.

Με κεντρικό σύνθημα «μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών, όχι στην παιδεία των περικοπών», οι εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν νωρίτερα στα Προπύλαια και κατευθύνθηκαν με πορεία στη Βουλή.

Η πορεία στην Αθήνα ξεκίνησε με συγκέντρωση στα Προπύλαια  στις 1.30 μ.μ., μετά από κάλεσμα της κατειλημμένης Πρυτανείας, συλλόγων ΠΕ, ΕΛΜΕ, φοιτητών καθώς και άλλων σωματείων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Η δυναμική πορεία των χιλιάδων εκπαιδευτικών, που κατέλαβε όλη την οδό Σταδίου, παλλόταν από συνθήματα που απαιτούσαν την άμεση απόσυρση του νσχ, μόνιμους – μαζικούς διορισμούς, μόρφωση και δουλειά για όλο το λαό, ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΡΑ, από τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ. Οι διαδηλωτές διατράνωσαν τη θέλησή τους να πάρουν τον αγώνα στα χέρια τους απέναντι στις υποταγμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες και να μην επιτρέψουν να γίνει ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ. Οι αγώνες των εκπαιδευτικών και ιδιαίτερα των αναπληρωτών όλο αυτό το διάστημα διαμορφώνουν μια ελπιδοφόρα εξέλιξη για το εκπαιδευτικό κίνημα, τις διεκδικήσεις του και μπορούν να νικήσουν. Έφεραν στο προσκήνιο μαζικά τις νέες γενιές των εκπαιδευτικών της ελαστικής εργασίας που με δυναμισμό και τρομερή αποφασιστικότητα διεκδικούν το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία.

 

 

Η εικόνα ίσως περιέχει: 9 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται, πλήθος και υπαίθριες δραστηριότητες

Οι απεργοί εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο από το λεκανοπέδιο αλλά και από άλλες περιοχές της χώρας έφτασαν στη Βουλή με συνθήματα :

“Αυτό το νομοσχέδιο φέρνει απολύσεις

εμπρός λαέ μπορείς να τους νικήσεις.”

“Αγώνας μαζικός πανεκπαιδευτικός

θα ‘ναι η απάντηση από δω και μπρος.”

“Δημόσιο σχολείο για όλο το λαό

όχι στην παιδεία των περικοπών.”

“Η αξιολόγηση είναι μια απάτη

θέλει το δάσκαλο με σκυμμένη πλάτη.”

“Εμπρός λαέ μπορείς να τους νικήσεις

δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσεις.”

Σημειώνεται ότι η συζήτηση και ψηφοφορία του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας για την ανώτατη εκπαίδευση που είχε προγραμματιστεί για σήμερα αναβλήθηκε για την Πέμπτη.

Με χημικά και γκλομπ τα ΜΑΤ χτύπησαν τους διαδηλωτές στη Βουλή. Οι αστυνομικοί πετούσαν και πάλι τα δακρυγόνα στα κεφάλια και τα σώματα των διαδηλωτών. Σοβαρός τραυματισμός διαδηλώτριας με εγκαύματα στην πλάτη από χειροβομβίδα κρότου – λάμψης. Ο αγώνας συνεχίζεται.

https://www.facebook.com/litsa.frydas/videos/10218166289607181/

https://www.facebook.com/annabaxti/videos/1488365844632413/?t=8

https://www.facebook.com/newsitgr/videos/226512874901708/

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το