ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΗΜΕΙΩΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΚΡΗΤΗ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΡΑΓΔΑΙΩΝ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΥΝΕΧΗ ΜΕΡΑ

 Σήμερα, όλη η Βόρεια Κρήτη, ο περίφημος τουριστικός άξονας του νομού Ηρακλείου, κυριολεκτικά πνίγηκε στα λασπόνερα. Βροχή ακατάπαυστη από τη νύχτα αλλά με ήπιο ρυθμό είχε ως αποτέλεσμα να υπερχειλίσουν τα ρέματα, οι χείμαρροι και οι ξεροπόταμοι της περιοχής, αναδεικνύοντας για άλλη μια φορά τη γύμνια μας απέναντι στις μεταβολές της φύσης, καθώς είναι  εγκληματική η  προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζεται η καθημερινότητα του πολίτη από τη σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και τις προηγούμενες του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑ κλπ

  Συγκεκριμένα, από τις 10:00′ πμ περίπου, και σε όλο το μήκος της παλαιάς εθνικής οδού, η οποία χρησιμοποιείται εξίσου με τη νέα εθνική οδό, από την περιοχή του Κοκκίνη -Χάνι μέχρι και τη Σταλίδα, μεγάλοι υδάτινοι όγκοι μετέτρεψαν σε λίμνη το οδικό δίκτυο, εισβάλλοντας μέσα στους παραθαλάσσιους οικισμούς και καταστρέφοντας σπίτια, οχήματα, επαγγελματικές στέγες και περιουσίες. Η παραλιακή οδός στα Μάλια και τη Χερσόνησο πρακτικά εξαφανίστηκε. Η Τροχαία με οχήματα απαγόρευε τη διέλευση από και προς αυτές τις περιοχές. Αποτελεί ευτυχή συγκυρία το ότι σημειώθηκαν μόνο υλικές καταστροφές και όχι θύματα, καθώς το φαινόμενο εκτυλίχθηκε κατά τη διάρκεια της μέρας και όχι τη νύχτα.

  Για άλλη μια φορά η προσχηματική ανάπτυξη, που καταπατά τους όρους της καλής ποιότητας της  ζωής και υπολογίζει μόνο την ταχύτατη κερδοφορία, έδειξε το αληθινό της πρόσωπο και απέδειξε το μέγεθος  του ρήγματος που χωρίζει την απαίτηση του λαού  για ασφάλεια και προκοπή, από τους σχεδιασμούς των κυβερνήσεων  της εγχώριας ολιγαρχίας, που  επιτείνουν τις ανισορροπίες αντί να τις θεραπεύουν. Οι επεμβάσεις των διασωστών συνεχίζονται ακόμα, όπως και η καταμέτρηση των ζημιών.


e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το