Μια συγκέντρωση και δύο διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν ανήμερα της συμπλήρωσης μισού αιώνα απ’ την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου στα Γιάννενα. Στις 5 η ώρα καλούσαν οι δυνάμεις του ΚΚΕ και στις 6 ξεκίνησαν την διαδήλωση ενώ 6 η ώρα ήταν το κάλεσμα όλων των υπολοίπων οργανώσεων φοιτητικών συλλόγων και συλλογικοτήτων. Το ΚΚΕ δεν άντεξε ούτε φέτος να γίνει ενιαία διαδήλωση φτιάχνοντας μια πολιτική υγειονομική ζώνη για τα μέλη του καθώς η ξεθωριασμένη γραμμή του δεν αντέχει διαφορετικές πολιτικές παρεμβάσεις.
Οι δυνάμεις του Μ-Λ ΚΚΕ και της νεολαίας Πορείας και της Φοιτητικής Πορείας πορεύτηκαν με οργανωμένο μπλοκ φωνάζοντας αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα και συνθήματα αλληλεγγύης προς την Παλαιστινιακή αντίσταση!
Χαρακτηριστικό το σύνθημα στο κομματικό πανό που έγραφε “οι εξεγέρσεις των λαών είναι δίκαιες. Ψωμί Παιδεία Ελευθερία Εθνική Ανεξαρτησία Πολυτεχνείο 1973 – Γάζα 2023,”
Στο τελείωμα της διαδήλωσης υπήρξε επίθεση των δυνάμεων των ΜΑΤ με χημικά και κρότου λάμψης. Η επίθεση των ΜΑΤ χρησιμοποίησε ως αφορμή μια ενεργεία μιας ολιγομελούς ομάδας που αποσπάστηκε απ’ το μπλοκ των αναρχικών και πέταξε λιγοστά αντικείμενα προς τις αστυνομικές δυνάμεις ενώ το κύριο σώμα του αναρχικού χώρου είχε κι αυτό φτάσει στο τελείωμα της διαδήλωσης.
Συνεχίζουμε όσα χρόνια κι αν χρειαστούν για να πραγματοποιηθούν τα οράματα του Πολυτεχνείου.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το