Η αστυνομία στην Αγγλία δείχνει μία ιδιαίτερη προτίμηση στους μαύρους όπως προκύπτει από σχετική έρευνα

Το ρατσιστικό πρόσωπο της Αστυνομίας της Μεγάλης Βρετανίας “αποκαλύπτουν” στατιστικά στοιχεία που έφερε στο φως της δημοσιότητας ο Guardian.

Σύμφωνα με αυτά ένας μαύρος έχει πέντε φορές περισσότερες πιθανότητες από ένα λευκό να γίνει θύμα αστυνομικής βίας. Τα στοιχεία αντιστοιχούν σε περιστατικά που έχουν λάβει χώρα μέχρι τον Μάρτιο του 2020.

Στην ίδια έρευνα έχει καταγραφεί το γεγονός ότι σε αντίστοιχες επιθέσεις με Taser το να είναι μαύρος το θύμα συγκεντρώνει επτά φορές περισσότερες πιθανότητες από το να είναι λευκός. Το συγκεκριμένο όπλο δηλαδή χρησιμοποιείται πολύ περισσότερο εναντίον των μαύρων.

Το πιο σοκαριστικό από τα στοιχεία όμως είναι άλλο. Αν και οι μαύροι, οι ασιάτες και οι υπολοιποι με λευκοί στη Μεγάλη Βρετανία αντιπροσωπεύουν το 15,5 του πληθυσμού, είναι “πρωταγωνιστές” στο ένα από τα τρία επεισόδια αστυνομικής βίας.

Από τα παραπάνω γίνεται σαφές ότι οι μαύροι (κυρίως) δεν αντιμετωπίζονται ισότιμα με τους λευκούς, γεγονός που φέρνει τις αστυνομικές τακτικές αλλά και την κρατική πολιτική καταστολής στο επίκεντρο των επικρίσεων.

Τα περιστατικά βίας είναι αυξημένα σε σχέση με πέρυσι κατά 14%.

πηγή: news247

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το