Στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ , ο Άρης Πορτοσάλτε , αφού παραδέχτηκε ότι η Κυβέρνηση μείωσε τους μισθούς στον Ιδιωτικό τομέα , προχώρησε ένα βήμα παραπάνω λέγοντας:

Αρης Πορτοσάλτε: “Να κοπεί 10% ο μισθός των Δημοσιών Υπαλλήλων και να δοθεί στους Υγειονομικούς. Αλλά όχι σε όλους (είπα κι εγώ)…μόνο σε όσους είναι στις ΜΕΘ” για να τους δοθεί δώρο !

Για μια ακόμη φορά ο τιτάνας της ενημέρωσης Άρης Πορτοσάλτε, βρήκε… τη λύση.

Ποια είναι αυτή; Να κοπεί κατά 10% ο μισθός των δημοσίων υπαλλήλων για να πάρουν το δώρο οι υγειονομικοί. 

Αναφερόμενος σε δημοσίευμα της Καθημερινής, η οποία καλούσε την κυβέρνηση να διορθώσει την αδικία σε βάρος των γιατρών που δουλεύουν στις ΜΕΘ που δεν έχουν πάρει ούτε δώρο Χριστουγέννων ούτε κάποιο επίδομα, ο Άρης Πορτοσάλτε αναφέρθηκε στην «ψαλίδα» μεταξύ του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, και όχι φυσικά στις ευθύνες της κυβέρνησης για την τήρηση των δεσμεύσεων της.

«Επειδή έχει ανοίξει η ψαλίδα μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, να τολμήσει η κυβέρνηση να κόψει ένα 10% από το μισθό του δημόσιου τομέα και αυτά τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από εκεί, να δοθούν δώρο στους υγειονομικούς!» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μήπως ο Πορτοσάλτε ενδιαφέρεται για τους υγειονομικούς ή για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα;

Αυτός που ανακάλυψε ότι “οι εργαζόμενοι που απεργούν ζητώντας τεστ κορονοϊού είναι… προνομιούχοι βολεμένοι!”, ο ίδιος που τόλμησε να πει στους συνταξιούχους να συνεισφέρουν και να …ξεβολευτούν, αυτός που με τη γνωστή τακτική της προβοκάτσιας, της διαστρέβλωσης και του γκεμπελισμού, ανακάλυψε ότι για τα κυκλοφοριακά προβλήματα στο κέντρο της Αθήνας φταίνε οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων και των υγειονομικών, ναι αυτός που έλεγε ότι τα μισά κρατικά νοσοκομεία πρέπει να κλείσουν και να γκρεμιστούν, ενδιαφέρεται για κάποιο κλάδο εργαζομένων;

Δεν υπάρχει μέρα που, με το μανδύα της δημοσιογραφικής τάχα κριτικής, να μην «ξεσκονίζει» σε απευθείας μετάδοση τα γνωστά ρεφρέν του για τους “τεμπέληδες” εργαζόμενους που συνήθως είναι όλοι όσοι διεκδικούν μια μικρή αύξηση μισθού ή ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς, δεν υπάρχει στιγμή που, να μη ρίχνει δηλητήριο για να κινήσει πιο αποτελεσματικά τον κοινωνικό αυτοματισμό του ενός μισθοσυντήρητου εναντίον του άλλου.

Αυτός που δεν έχει αφήσει ομάδα εργαζομένων, μα γιατροί είναι αυτοί, μα εκπαιδευτικοί είναι, που να μην έχει δυσφημήσει προκειμένου να ενισχύσει επικοινωνιακά την κυβέρνηση, για το μόνο που ενδιαφέρεται είναι να πυροδοτήσει την ανθρωποφαγία και τον κοινωνικό αυτοματισμό ανάμεσα σε εργαζόμενους στο δημόσιο και σε εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, ανάμεσα σε διάφορους κλάδους εργαζομένων, ανάμεσα σε εργαζόμενους και άνεργους, κλπ μόνο και μόνο για να προστατέψει την κυρίαρχη αντιλαϊκή πολιτική και τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Είναι ο ίδιος που στις απεργίες των εργαζομένων μιλάει για «κάτι κατσαπλιάδες απεργούς», ο ίδιος που πριν λίγα χρόνια για να δικαιολογήσει τα μνημόνια έλεγε ότι μια γενιά τα έφαγε στα “μπουζούκια, πούρα, ουίσκια και τις πουτάνες”.

Μας έχει συνηθίσει ο Άρης Πορτοσάλτε με τις νεοφιλελεύθερες και ρατσιστικές απόψεις του. Είναι αυτός που σχολιάζοντας  το Προσφυγικό / Μεταναστευτικό και την επανασύσταση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου είπε πως «Όταν σε πιάνει ο ανθρωπισμός «δεν θα πνιγεί κανείς» τελειώνει το θέμα». Να μην υποκρινόμαστε. Είναι δύσκολο θέμα. Αν δεν θέλουμε να πνίγεται κανείς θα έρχονται όλοι στην Ελλάδα. Τελειώσαμε».

ΑΔΕΔΥ: Αντί για αύξηση των μισθών στο ιδιωτικό τομέα, πρότεινε μειώσεις στο δημόσιο 

«Λειτουργώντας στο πλαίσιο του κοινωνικού αυτοματισμού ανέφερε ότι η Κυβέρνηση έχει, όντως, μειώσει τους μισθούς στον Ιδιωτικό Τομέα και για να κλείσει το «χάσμα» ο κ. Πορτοσάλτε, πρότεινε όχι την αύξηση των μισθών στον Ιδιωτικό Τομέα, αλλά την περικοπή των μισθών στον Δημόσιο Τομέα» τονίζει η ΑΔΕΔΥ με αφορμή τις δηλώσεις του Άρη Πορτοσάλτε, καλώντας τον μάλιστα να «περικόψει αυτοβούλως τις δικές του, υψηλότατες να υποθέσουμε, αποδοχές υπέρ του ΕΣΥ και των υγειονομικών».

«Αντί, ο κ. Πορτοσάλτε να λειτουργεί ως «λαγός» της Κυβέρνησης και να προτείνει περικοπές για τους εργαζόμενους του Δημοσίου τον καλούμε να στηρίξει τα αιτήματά μας -μέσα από το σταθμό του, όπου μιλά μόνος του και χωρίς εκπροσώπους των εργαζομένων- για αύξηση των δαπανών για την Υγεία, την Παιδεία, για ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ, για χορήγηση δώρου Χριστουγέννων κλπ» σημειώνει η ΑΔΕΔΥ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το