Απλήρωτοι από τον Οκτώβριο οι εργαζόμενοι σε υπο-έργο που εκτελείται στην Αλεξανδρούπολη από την Εφορεία Αρχαιοτήτων

Απλήρωτοι από τον Οκτώβριο, μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων, παραμένουν οι εργαζόμενοι σε υπο-έργο που εκτελείται στην Αλεξανδρούπολη από την Εφορεία Αρχαιοτήτων.

Τα προβλήματα στη μισθοδοσία των εργαζομένων ξεκίνησαν όταν έφυγε η διαχείριση του έργου από ειδική υπηρεσία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και την ανέλαβε το επιχειρησιακό  πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» (ΥΠΕΜΕΡΑΑ).

Η Ένωση Οικοδομών και το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων – Ιδιωτικών Υπάλληλων Αλεξανδρούπολης απαιτούν το αυτονόητο: την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων  και την ενημέρωσή τους από τους ανευθυνο-υπεύθυνους που τους κρατούν σε ομηρεία.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η Ένωση Οικοδομών και το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων -Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης επισημαίνει:

«Μέσα λοιπόν στον κυκεώνα ευθυνών και υπευθύνων, χωρίς να υπάρχει καμία εξέλιξη και ενημέρωση μέχρι σήμερα, οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι. Με τους ρυθμούς αυτούς είναι αμφίβολο αν θα πληρωθούν έγκαιρα και για τον Δεκέμβριο (ο μισθός καταβάλλεται στις 27 Ιανουαρίου) αφού μεσολαβούν γιορτές και οι διαδικασίες συνήθως ‘’παγώνουν’’».

Και η κοινή ανακοίνωση καταλήγει ως εξής:

«Σε μια περίοδο που όλες οι εργατικές λαϊκές οικογένειες στενάζουν από την ακρίβεια στα βασικά αγαθά, στο ηλεκτρικό ρεύμα και στη θέρμανση για τους συναδέλφους χωρίς εισόδημα η κατάσταση γίνεται χειρότερη. Οι λογαριασμοί τρέχουν, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις δόσεων δανείων και διακανονισμών που ενδέχεται να επιβαρυνθούν τόκους και απειληθούν με πλειστηριασμούς.

»Η πείρα μας δείχνει ότι όταν το κράτος και οι υπηρεσίες του θέλουν, τότε μπορούν να ξεπεράσουν διαδικαστικά ζητήματα. Το ‘χούμε δει να συμβαίνει όταν πρόκειται για εισπράξεις χρεών ή για την εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων.

»Και επειδή διανύουμε εορταστικές μέρες θυμίζουμε ότι οι εργαζόμενοι συμβασιούχοι δε δικαιούνται ούτε Δώρα και επιδόματα αδείας! Η κατάσταση αυτή αναδεικνύει ξανά την ανάγκη για μόνιμη και σταθερή εργασία με δικαιώματα και μισθούς που διασφαλίζουν αξιοπρεπή ζωή.

»Διεκδικούμε την ΑΜΕΣΗ πληρωμή των δεδουλευμένων στους συναδέλφους μας!»

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το