Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στην ΔΙΔΕ Πειραιά για την καταγγελία των μαζικών διώξεων που έχει στηθεί από τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης.

Παρόλη την ανυπόφορη ζέστη στο κέντρο του Πειραιά δεκάδες εκπαιδευτικοί για δυο περίπου ώρες συγκεντρώθηκαν κάτω από τα γραφεία της ΔΙΔΕ Πειραιά φωνάζοντας συνθήματα.

Φυσικά ο Διευθυντής της Διεύθυνσης για μια ακόμη φορά απουσίαζε ωστόσο οι διαδηλωτές βρήκαν στη θέση τους αστυνομικούς να τους περιμένουν στην είσοδο του μεγάρου.

Μετά από αποφασιστική απαίτηση των διαδηλωτών οι αστυνομικοί απομακρύνθηκαν από την είσοδο του μεγάρου.

Τι έχει προηγηθεί

Νέα επιχείρηση τρομοκρατίας και διώξεων στήνεται ενάντια στους εκπαιδευτικούς ακόμα μια φορά στον Πειραιά! Με τηλέφωνα από το Πειθαρχικό Τμήμα τελευταία μέρα πριν κλείσουν τα σχολεία καλούνται εκπαιδευτικοί να παραβρεθούν στη ΔΔΕ!

Συγκεκριμένα, στις 29 Ιουνίου, 6 εκπαιδευτικοί που υπηρετούν σε σχολεία του Πειραιά, κλήθηκαν από τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά να πάρουν παραπεμπτικό σε πειθαρχικό. Τέσσερις με αφορμή την κινητοποίηση της ΕΛΜΕ Πειραιά για τις εξετάσεις PISA και δυο με αφορμή τη δίκη τους για συμμετοχή τους σε προσπάθεια κινητοποίησης στις 6-12-20, στην επέτειο για τη δολοφονία του 15χρονου Α. Γρηγορόπουλου

Στη νέα αυτή επιχείρηση τρομοκρατίας από τον ΔΔΕ Πειραιά εκπαιδευτικοί φορείς καλούν σήμερα 30 Ιουνίου στη ΔΙΔΕ Πειραιά στη 1 μμ για να διαμαρτυρηθούν στον αυταρχισμό και τις νέες διώξεις.

Οι τέσσερις (τουλάχιστον μέχρι στιγμής) εκπαιδευτικοί, είναι μέλη της ΕΛΜΕ Πειραιά  (Ακρίτας Καλούσης, Δημήτρης Μητρόπουλος, Καββαδίας Γιώργος -μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ- και μια ακόμη εκπαιδευτικός μέλος της ίδιας ΕΛΜΕ). Οι εκπαιδευτικοί καλούνται σαν «κατηγορούμενοι»(!) για την παρέμβαση της ΕΛΜΕ Πειραιά ενάντια στις εξετάσεις PISA στο 1ο Γυμνάσιο Κερατσινίου και παραπέμπονται, όπως φαίνεται, στο πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο. Αποτελεί το επόμενο βήμα μετά τη διαδικασία προανάκρισης που γινόταν όλο το προηγούμενο διάστημα και κλιμάκωση των διώξεων και της τρομοκρατίας.

Στους άλλους δύο εκπαιδευτικούς, Παναγιώτη Χουντή και Ζήση Γκέρτσο, επαναφέρουν τις αντιδραστικές – χουντικής έμπνευσης διατάξεις του Δ.Κ. περί «αναξιοπρεπούς ή ανάρμοστης ή ανάξιας για υπάλληλο συμπεριφοράς εκτός υπηρεσίας», για να ασκήσουν διώξεις καθαρά φρονηματικές. Φυσικά πρόκειται για την…. ανάρμοστη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση το 2020 για την επέτειο από τη δολοφονία του 15χρονου Α. Γρηγορόπουλου από τον αποφυλακισθέντα ειδικό φρουρό.

Με πρωτοβουλία του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά επιδιώκεται, πέρα από τη δικαστική ομηρία τους (που έχει πολιτικά αναβαθμιστεί με την παραπομπή τους στο Εφετείο), να παραπεμφθεί η υπόθεση στο πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο Περιφερειακής Εκπαίδευσης Αττικής, ώστε να…. «συνετιστούν» ανάλογες συμπεριφορές συμμετοχής σε διαδηλώσεις, κινητοποιήσεις, απεργίες στο μέλλον!

Η παράταξη «Ενότητα Αντίστασης και Ανατροπής Εκπαιδευτικών της ΕΛΜΕ Πειραιά σε ανακοίνωσή της με τίτλο “ Έξι θρασύδειλες διώξεις μια μέρα πριν κλείσουν τα σχολεία!” επισημαίνει:  «Η βιομηχανία διώξεων και τρομοκρατίας που στήθηκε όλο αυτό το διάστημα συνεχίζεται και κλιμακώνεται αξιοποιώντας όλους τους κρατικούς μηχανισμούς όπως φαίνεται δεν αφορά μόνο τον Πειραιά, στον οποίο ο ΔΔΕ πράγματι έχει κάνει τις διώξεις «υπηρεσιακή του υποχρέωση». Μια σειρά διώξεις σε εκπαιδευτικούς είδαμε σε όλη την Ελλάδα για διάφορους λόγους! Και φυσικά δεν αφορούν ΜΟΝΟ τους εκπαιδευτικούς. Αφορούν όλο τον λαό. Γιατί είναι κομμάτι της τρομοκρατίας και της καταστολής που επιχειρείται να απλωθεί σε ολόκληρη την κοινωνία, σε όλα τα κομμάτια που θέλουν να αγωνιστούν!»

Και συνεχίζει: «ΔΕΝ θα περάσει η τρομοκρατία! ΔΕΝ θα περάσει ο αυταρχισμός και το χτύπημα της συνδικαλιστικής και πολιτικής δράσης. Αν νομίζουν ότι με τέτοιους τρόπους θα «αδρανοποιήσουν» τους εκπαιδευτικούς είναι γελασμένοι. Για αυτό απαιτείται η πιο πλατιά κινητοποίηση κόσμου: που θα απαιτήσει να σταματήσουν άμεσα όλες οι διαδικασίες τρομοκράτησης. Χωρίς αυτή -την κινητοποίηση- το σύστημα και οι δυνάμεις του νιώθουν ότι παίζουν μπάλα «χωρίς αντίπαλο». Συλλογικά, οργανωμένα, μαζικά υπερασπίζουμε τα δικαιώματά μας. Τη δυνατότητά μας να δρούμε και να παλεύουμε!»

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το