Κ.Ο ΗΜΑΘΙΑΣ ΤΟΥ Μ-Λ ΚΚΕ

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΒΕΡΟΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 10 ΙΟΥΝΗ 2021

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 10 Ιούνη,  απεργιακή συγκέντρωση στην Πλατεία Δημαρχείου Βέροιας στις 11.00 το πρωί. Την απεργιακή συγκέντρωση κάλεσε το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ , η ΕΛΜΕ Ημαθίας και ο Σύλλογος εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Ημαθίας. Είναι χαρακτηριστικό πως το ανύπαρκτο επί χρόνια Εργατικό Κέντρο Βέροιας σε αφισοκόλλησή του καλούσε τους εργαζόμενους σε κινητοποίηση στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης!

Σε μία σχετικά μαζική , δεδομένης των συνθηκών που επικρατούν στο εργατικό και λαϊκό κίνημα της περιοχής, κινητοποίηση εργαζόμενων απεργών τον κεντρικό χαιρετισμό απεύθυναν ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ημαθίας, μέλος του  Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Ημαθίας και ο πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ, μιλώντας για τους λόγους της απεργίας και εκφράζοντας την αντίθεσή τους στο αντεργατικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη, που προωθεί με ζήλο η κυβέρνηση ΝΔ.

Έπειτα από τη συγκέντρωση ακολούθησε μαχητική διαδήλωση στους δρόμους της Βέροιας κατά την οποία οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα ενάντια στο αντεργατικό τερατούργημα που ετοιμάζεται να νομιμοποιήσει η κυβέρνηση τις επόμενες ημέρες.

Τις προηγούμενες ημέρες  και έπειτα από την «μετάθεση» της απεργίας στις 3 Ιούνη, υπήρξε κινητοποίηση συνδικαλιστικών δυνάμεων προκειμένου να ενημερωθεί πλατιά ο κόσμος της πόλης  και να επιτύχει η σημερινή απεργία.

Στην απεργιακή κινητοποίηση παρούσες ήταν,  με δικό τους δυναμικό μπλοκ που έδωσε  τον τόνο,  οι κομματικές δυνάμεις του Μ-Λ ΚΚΕ της περιοχής. Τις προηγούμενες ημέρες η Κ.Ο. Ημαθίας του Μ-Λ ΚΚΕ κρέμασε πανό, το οποίο ξεκρεμάστηκε σύντομα από τις υπηρεσίες του δήμου για λόγους περιβαλλοντικούς!!, και ενημέρωσε με κάθε δυνατό τρόπο τους εργαζόμενους  στην περιοχή. Και σήμερα, ημέρα πανεργατικής απεργίας, η παρουσία των κομματικών δυνάμεων ήταν σημαντική.

Στην ίδια συγκέντρωση για άλλη μία φορά έκαναν την εμφάνισή τους οι κομματικές δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και στις εκδηλώσεις της 6ης Μαῑου, σε μία προσπάθεια να καπηλευτούν τα αισθήματα των απεργών εργαζόμενων ενάντια στο τερατούργημα Χατζηδάκη που επιστρέφει τα εργασιακά ρολόγια στο μεσαίωνα. Ωστόσο η παρουσία τους στη συγκέντρωση και την πορεία στους δρόμους της πόλης ήταν υποτονική.

Για άλλη μία φορά οι δυνάμεις του ΚΚΕ/ΠΑΜΕ ακολούθησαν το γνωστό δρόμο των ξεχωριστών κινητοποιήσεων, πραγματοποιώντας ξεχωριστή, αναιμική, συγκέντρωση, διασπώντας την ενιαία φωνή των εργαζόμενων.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το