Ματς υψηλού κινδύνου με Ντιναμό!

«Να αποφεύγονται τα κομμουνιστικά σύμβολα»… και άλλες οδηγίες περί δημοκρατικών αποκαταστάσεων!

 

Το ματς-ρεβάνς (21/2) του Ολυμπιακού με την Ντιναμό στο Κίεβο, που έχει χαρακτηριστεί και από την UEFA ως «υψηλού κινδύνου», όπως φαίνεται και από τις ανακοινώσεις των αρμόδιων αρχών, δημιουργεί ανησυχίες για την ασφάλεια των ελλήνων φιλάθλων που θα ταξιδέψουν στην Ουκρανία.

Σε ανακοίνωση της η ΠΑΕ Ολυμπιακός αναφέρει:

«Κατόπιν διαβουλεύσεων με τις αστυνομικές αρχές της Ουκρανίας, σας ενημερώνουμε για τα κάτωθι: Με βάση τις πληροφορίες και την αξιολόγηση κινδύνου, η αναμέτρηση δηλώνεται ως ΥΨΗΛΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ (HIGH RISK). Συνιστούμε στους φιλάθλους του Ολυμπιακού να αποφύγουν τη χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς, ιδίως την ημέρα της αναμέτρησης. Προτείνεται εντόνως η χρήση ταξί…» και αφού συνεχίζει με οδηγίες για τις αποφάσεις της ουκρανικής αστυνομίας, σε σχέση με την μετακίνηση των οπαδών από και προς το γήπεδο καταλήγει…

«ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΧΘΟΥΝ

1. Συζητήσεις πολιτικής φύσης, ιδίως σχετικά με τον πόλεμο στην Ανατολική Ουκρανία.

2. Η χρήση της σημαίας ή άλλων συμβόλων της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

3. Η χρήση στοιχείων ένδυσης και άλλων αξεσουάρ της ΠΑΕ Ολυμπιακός καθόσον οι φίλαθλοι βρίσκονται στο δρόμο.

4. Σημαίες και άλλα σύμβολα της ΕΣΣΔ καθόσον βρίσκονται στο δρόμο.

5. Στοιχεία ένδυσης και σύμβολα της Σπαρτάκ Μόσχας καθόσον βρίσκονται στο δρόμο.

6. Κομμουνιστικά σύμβολα.»

 

Αυτές λοιπόν είναι οι «ταξιδιωτικές οδηγίες» για όσους θέλουν να πάνε στο Κίεβο… Και σε μια περίοδο που η ιμπεριαλιστική Δύση, την ίδια στιγμή που μακελεύει τους διαδηλωτές στο Παρίσι, λυσσομανά για την «αποκατάσταση της δημοκρατίας» στη Βενεζουέλα, μας ήρθε στο νου μια ακόμη «αποκατάσταση», αυτή, της «δημοκρατικής»… πλέον Ουκρανίας.

Αυτή την αγαπημένη πλέον «δημοκρατία» των ΗΠΑ και της ΕΕ, στην οποία τα μόνα σύμβολα που επιτρέπονται είναι αυτά των ναζί. Και την ευθύνη για αυτό βέβαια δεν την έχουν οι οργανωμένοι οπαδοί της Ντιναμό. Σε μια χώρα που τα ηνία της εξουσίας (με ιμπεριαλιστική επέμβαση) παραδόθηκαν σε ένα συνονθύλευμα από ακροδεξιούς και νεοναζιστικούς κύκλους, οι τελευταίοι που έχουν λόγο στην εξάπλωση τέτοιων ιδεών είναι οι οπαδοί της μιας ή της άλλης ομάδας.

Ήταν εκείνη η πορτοκαλί «επανάσταση» (τι άλλο θα φορτώσουν σε αυτή η λέξη;) που  εκτράφηκε, χρηματοδοτήθηκε και εξοπλίστηκε στην αγκαλιά της Δύσης και που με τις ευλογίες της, αποκρύφτηκαν εάν δεν καθαγιάστηκαν τα αμέτρητα εγκλήματα της.

Τότε που η «δημοκρατική» Μέρκελ, αξιοποιούσε τους παλιούς-πιστούς από το 40- συνεργάτες των ναζί στην Ουκρανία, για να ανατρέψει την νόμιμα και εκεί εκλεγμένη κυβέρνηση που… δεν της έκανε.

Τότε που ο «δημοκρατικός» Ομπάμα χαρακτήριζε ως «ειρηνικές δράσεις» των πολιτών, τις πραξικοπηματικές ενέργειες του (φασιστο-ακρο) Δεξιού Τομέα, που θα παρέδιδαν στα συμφέροντα των ΗΠΑ μια στρατηγικής σημασίας για αυτούς χώρα.

Μα ακόμη και το Μάη του 2014, όταν όλοι αυτοί που είναι ευσυγκίνητοι έως ευέξαπτοι με την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δεν βρήκαν να πουν ούτε μια λέξη για το κτηνώδες έγκλημα στο κτίριο των συνδικάτων. Τότε που στην Οδησσό εκατοντάδες ουκρανοί δημοκράτες, σφαγιάστηκαν, βιάστηκαν, δολοφονήθηκαν με κάθε τρόπο από τους Ουκρανούς παρακρατικούς νεοναζί, προκειμένου να καμφθούν οι διαμαρτυρίες ενάντια στην -φυτεμένη από τον δυτικό ιμπεριαλισμό- ακροδεξιά ουκρανική κυβέρνηση. Για εκείνο το ανείπωτο έγκλημα δεν ψέλλισαν ούτε λέξη οι δυτικοί «δημοκρατικοί» φωστήρες. Ακόμη και τα ΜΜΕ τους, το παρουσίασαν ως… ατύχημα(;) αφού έκαναν αναφορές μόνο για… τα θύματα κάποιας πυρκαγιάς!

Η σημερινή «δημοκρατική» κατάσταση στην Ουκρανία, στην οποία διατρέχουν κίνδυνο οι επισκέπτες που φέρουν κομμουνιστικά σύμβολα, είναι δημιούργημα πρώτα και κύρια των δυτικών ιμπεριαλιστών. Αυτών που επιβάλλουν, στα πλαίσια της ΕΕ, την εξίσωση της κομμουνιστικής με τη ναζιστική ιδεολογία, κάτω από τον κοινό τίτλο περί «ολοκληρωτισμού». Με στόχο πάντα την υπονόμευση της πρώτης και τον εξαγνισμό της δεύτερης!

Προειδοποίηση λοιπόν για τους οπαδούς του Ολυμπιακού. Όχι σύμβολα κομμουνιστικά ή κάθε άλλο που θα μπορούσε να παραπέμπει στην πρώην ΕΣΣΔ. Εκεί στα γήπεδα της «δημοκρατικής» Ουκρανίας επιτρέπονται μόνο αγκυλωτοί σταυροί και λευκές κουκούλες. Ο ευαίσθητος ιμπεριαλισμός των ΗΠΑ και ΕΕ, δεν βλέπει βέβαια κανένα πρόβλημα δημοκρατίας σε όλα αυτά. Προετοιμάζει πυρετωδώς άλλωστε άλλη μια «δημοκρατική επανάσταση» αυτή την περίοδο… στη Βενεζουέλα.

 

Βασίλης Πετράκης, στέλεχος του Μ-Λ ΚΚΕ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το