Δήλωση της προέδρου του Μαρξιστικού Λενινιστικού Κόμματος Γερμανίας ( MLPD)

 Gabi Fechtner: “Απαγόρευση επαφής”- Όχι στα δραστικά αλλά ψεύτικα μέτρα έκτακτης ανάγκης!

https://www.mlpd.de/videos/corona-schutz-ja-notstandsmassnahmen-nein

Από το Δελτίο Τύπου και τη δήλωση της προέδρου 23 Μαρτίου 2020

Το MLPD υποστηρίζει την ενεργό προστασία της υγείας.  Από την αρχή, το MLPD εργάστηκε για να διασφαλίσει ότι ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να περιοριστεί η επιδημία. Ο πληθυσμός είναι ουσιαστικά αλληλέγγυος και υπεύθυνος.  Ωστόσο ό,τι η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ,  ανακοίνωσε χθες στις 5.30 μ.μ. δεν ήταν ένα μέτρο προστασίας της υγείας του πληθυσμού, αλλά ένα δραστικό εθνικό πρόγραμμα έκτακτης ανάγκης.  Πρόκειται για μια αναίσχυντη κακή χρησιμοποίηση του κινδύνου για την υγεία.

 Σε μια βιντεοδήλωση, η Gabi Fechtner, πρόεδρος  του MLPD, επέκρινε έντονα τα μέτρα ως “τα πιο εκτεταμένα μέτρα έκτακτης ανάγκης που ελήφθησαν στη Γερμανία από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με την προληπτική υγειονομική περίθαλψη κατά του κορονοϊού“.

 Επίσης, δήλωσε παραπέρα: «Κάτω από την ετικέτα μιας κρίσης κορονοϊού, οι κυβερνητικές δυνάμεις θέλουν τώρα να συγκαλύψουν όλες τις κρίσεις του καπιταλισμού.  Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση και οι εταιρίες θέλουν να δικαιολογήσουν έτσι τη μετατόπιση  των βαρών της κρίσης στην εργατική τάξη και στις πλατιές μάζες του λαού».

 Επικρίνει την κακή χρησιμοποίηση της πανδημίας του κορονοϊού από αστούς πολιτικούς.  Ο παραπλανητικός όρος “κρίση κορονοϊού ” υποτίθεται ότι αποσπά την προσοχή από το γεγονός ότι η νέα παγκόσμια οικονομική και χρηματοπιστωτική κρίση άρχισε ήδη στα μέσα του 2018. Και ότι,  με τη διαχείριση κρίσεων, η κυβέρνηση προσπαθεί υποκριτικά να αντιμετωπίσει τη βαθιά πολιτική κρίση  εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και στα αστικά κόμματα.  Το απόλυτα μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού ενήργησε λογικά και αλληλέγγυα το Σαββατοκύριακο.  Παρά ταύτα, αυτά τα μέτρα εγκρίθηκαν και απειλήθηκαν δρακόντειες ποινές.  Όμως, όσοι είναι υπεύθυνοι για τη  διάλυση του συστήματος υγείας δεν είναι υπόλογοι.

Αντίθεση οι περισσότερες βιομηχανικές ομάδες συνεχίζουν δουλεύουν και να συγκεντρώνουν μεγάλο αριθμό εργατικού δυναμικού στους χώρους δουλειάς μέχρι σήμερα. Είναι απαραίτητο να τερματιστεί αμέσως η εργασία σε μεγάλες βιομηχανικές επιχειρήσεις – εκτός από τις απαραίτητες εργασίες για τη διατήρηση της υποδομής και την προμήθεια του πληθυσμού. Το μόνο που τους αφορά είναι  να τα κέρδη.  Αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό.

Δεν δεχόμαστε ένα πρόγραμμα έκτακτης ανάγκης που δεν έχει καμία σχέση με την υγειονομική περίθαλψη. 

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το