Μαρξιστικό Λενινιστικό Κόμμα Γερμανίας


Gelsenkirchen 20 Φεβρουαρίου 2024

Για το θάνατο του επαναστάτη κομμουνιστή Ιωσήφ Σταυρίδη

Αγαπητοί σύντροφοι του Μ-Λ ΚΚΕ
Αγαπητή σύντροφος Άννα και κόρες Χρύσα και Ειρήνη
Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε το θάνατο του συντρόφου Ιωσήφ Σταυρίδη. Το MLPD και η Κεντρική Επιτροπή σας εκφράζουν τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια. Ο πόνος σας για την απώλεια του Ιωσήφ Σταυρίδη, μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του M-Λ KKE, ενός συντρόφου που αγωνίστηκε ενεργά στις γραμμές σας στην πρώτη γραμμή από την ίδρυση του Μ-Λ ΚΚΕ το 1976, είναι μεγάλος. Ο Ιωσήφ ήταν βαθιά ριζωμένος στο μαρξιστικό-λενινιστικό κίνημα στην Ελλάδα για μισό αιώνα. Αγωνίστηκε για τα ιδανικά του σοσιαλισμού μέχρι την τελευταία του πνοή.
Μάθαμε ότι ο Ιωσήφ άρχισε να αγωνίζεται ενάντια στη φασιστική δικτατορία των συνταγματαρχών από νεαρή ηλικία και ήταν ένας από τους παράνομους πυρήνες της Οργάνωσης Μαρξιστών-Λενινιστών Ελλάδας (ΟΜΛΕ) στη Γεωργική Σχολή. Έπαιξε σημαντικό ρόλο στην κατάληψη του Πολυτεχνείου τον Νοέμβριο του 1973. Η σημερινή νεολαία χρειάζεται πρότυπα σαν τον Ιωσήφ!
Ο Ιωσήφ ηγήθηκε για χρόνια του ευρωψηφοδελτίου του Μ-Λ ΚΚΕ. Μίλησε σε αμέτρητες εκδηλώσεις από την Αλεξανδρούπολη μέχρι την Κρήτη υπέρ του κοινού αγώνα των φτωχών αγροτών με την εργατική τάξη και υπέρ του σοσιαλισμού.
Αγκαλιάζουμε τη σύντροφό του Άννα και τις κόρες του Χρύσα και Ειρήνη, που μαζί αγωνίστηκαν γι’ αυτόν και στάθηκαν στο πλευρό του αυτές τις δύσκολες ώρες. Τους εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια.

Επαναστατικοί χαιρετισμοί
Monika Gärtner-Engel,
Υπεύθυνη Διεθνισμού της MLPD

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το