Απούσα από τη ΔΕΘ

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η ΓΣΕΕ δεν θα καλέσει σε κινητοποίηση στη ΔΕΘ.
Είχε προαναγγελθεί η στάση που θα κρατήσει, με δήλωση του Παναγόπουλου στο ραδιοφωνικό σταθμό της ΕΡΤ, για να βγει και το δελτίο τύπου την προηγούμενη Παρασκευή με το οποίο η ηγεσία της ΓΣΕΕ προσπαθεί να επιχειρηματολογήσει για την κατάπτυστη στάση της.

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι «Η ΓΣΕΕ, με αφορμή τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στη δημόσια υγεία και το κοινωνικό σύνολο, αποφάσισε, κατά τη πρόσφατη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της, να μην πραγματοποιήσει Συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη». Και συνεχίζει παρακάτω: «Η Συνομοσπονδία αναλαμβάνει για δεύτερη συνεχή χρονιά τις ευθύνες που της αναλογούν, στο πλαίσιο της κοινωνικής της δραστηριοποίησης και της συνδικαλιστικής της λειτουργίας. Ο κόσμος της εργασίας δε θα αντέξει ένα νέο καθολικό ή ακόμα και τοπικά lockdown».
Φυσικά στο ίδιο δελτίο τύπου εκτός από το να τονίσουν την «υπεύθυνη» στάση τους απέναντι στην πανδημία δεν γίνεται ο παραμικρός λόγος για τα σκληρά αντεργατικά μέτρα με τα οποία η κυβέρνηση χτυπάει τους εργαζόμενους και το συνδικαλιστικό κίνημα. Το μόνο που βρήκαν να σχολιάσουν είναι η αλλαγή της επιθεώρησης εργασίας σε ανεξάρτητη αρχή! Τα υπόλοιπα μάλλον είναι καλώς καμωμένα σύμφωνα με την ηγεσία της ΓΣΕΕ!

Γιατί την ίδια στιγμή που βγάζουν αυτή την κατάπτυστη ανακοίνωση βάζοντας ακόμα ένα ανάχωμα στο ξεδίπλωμα του αγώνα του λαού και των εργαζομένων, η κυβέρνηση φέρνει εγκύκλιο για να βάλει σε εφαρμογή τον αντεργατικό νόμο Χατζηδάκη -και συγκεκριμένα να επιβάλει ακόμα ασφυστικότερο έλεγχο στα σωματεία, θέλοντας να βάλει στον γύψο το συνδικαλιστικό κίνημα και προχωρά στην κατάργηση της απεργίας! Την ίδια ώρα η κυβέρνηση περνάει ακόμα ένα αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο. Την ίδια ώρα, επίσης, συνεχίζεται η κυβερνητική εγκληματική πολιτική στη δημόσια υγεία και χιλιάδες εργαζόμενοι βγαίνουν σε αναστολές εργασίας και απολύονται με άλλοθι τον μη εμβολιασμό τους
Η ηγεσία της ΓΣΕΕ για όλα αυτά τηρεί σιγή ιχθύος.

Έχει αποδεχθεί τον αντεργατικό, αντισυνδικαλιστικό, απεργοσπαστικό νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση, αφού τορπίλισε κάθε προσπάθεια αγώνα για την απόκρουσή τους.
Άφαντη στις κινητοποιήσεις για την κοινωνική ασφάλιση, ενεργεί σαν δεκανίκι για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης.
Εξαφανισμένη και άφωνη στο μέτωπο για τη δημόσια υγεία και ενάντια στις αναστολές εργασίας σιγοντάρει την κυβερνητική πολιτική.
Ακολουθεί μια προκλητική φιλοκυβερνητική – φιλεργοδοτική στάση και έχει εκφυλισθεί σε ένα όργανο, ουσιαστικά, της κυβερνητικής πολιτικής που δρα ενάντια στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, απεργοσπαστικά και υπονομευτικά μέσα στο εργατικό κίνημα!

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το