40.000 μαθητές έξω από το πανεπιστήμιο: Να τι σημαίνει Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής

Η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στις σχολές της τριτοβάθμιας απέδειξε μετριοπαθείς όλες οι προηγούμενες προβλέψεις. Πάνω από 40.000 υποψήφιοι, παιδιά λαϊκών οικογενειών από τους περίπου 103.000 που εξετάστηκαν συνολικά αποκλείστηκαν από το πανεπιστήμιο και πολλές διαθέσιμες θέσεις σε σχολές, σε κάποιες πάνω από τις μισέ μείναν εντελώς κενές.

Το βασικό σλόγκαν της κυβέρνησης για τις φετινές πανελλήνιες : Με 8.000 μόρια δεν χωράς στο δημόσιο πανεπιστήμιο – με 8.000 ευρώ χωράς και παραχωράς στο κολέγιο. Το «ξεκαρτάρισμα» αυτό έχει βεβαίως βαθιά ταξικό περιεχόμενο, καθώς οι πρώτοι που βρίσκουν αυτό το τείχος μπροστά τους είναι οι πιο φτωχοί μαθητές που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα για φροντιστήρια. Είναι λοιπόν υποκρισία και τίποτα άλλο, αυτοί που δεν στηρίζουν καθόλου τα παιδιά των λαϊκών στρωμάτων, χτυπώντας τα δικαιώματά τους και υποβαθμίζουν συνέχεια το δημόσιο και δωρεάν σχολείο, να τους κουνούν το δάχτυλο στην συνέχεια, ότι δεν ήταν αρκετά καλοί και άξιοι για το δημόσιο πανεπιστήμιο.


ΟΜΩΣ ΠΡΟΣΟΧΗ! Όποιοι έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν ξαφνικά είναι άξιοι να έχουν ένα «αγορασμένο» ισότιμο πτυχίο με το δημόσιο όπως. Με την ψήφιση της ΕΒΕ η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και το Υπουργείο Παιδείας λειτουργούν σαν κανονικοί πλασιέ των ιδιωτικών κολεγίων και εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους.

Με αυτήν την κατάσταση θα βρεθούν αντιμέτωποι οι μαθητές φέτος γυρίζοντας σε ένα άλλο σχολείο, αφού καλοκαίρι και με τους μαθητές εκτός σχολείου η κυβέρνηση ψήφισε και τον νόμο για τη σχολική αυτονομία – υποχρηματοδοτηση – υποβάθμιση των σχολικών μονάδων, ενώ θα τεθεί σε εφαρμογή και η τράπεζα θεμάτων και βεβαίως σε ισχύ βρίσκεται η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής. Αυτό το τρομερό χτύπημα στο δημόσιο και δωρεάν στο σχολείο, η μετατροπή του σε σχολείο για λίγους και εκλεκτούς δεν μπορεί να μην αντιμετωπίσει τον αγώνα τον μαθητών. Το μαθητικό κίνημα και πέρσι και παρά την πανδημία έδωσε σημαντικές μάχες για την λήψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας της υγείας των ίδιων και των οικογενειών τους ζητώντας 15 μαθητές άνα τάξη, έτσι και πρέπει να συνεχίσει και φέτος παλεύοντας για να πάρει πίσω η κυβέρνηση την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και όλες τις τελευταίες αντιδραστικές ρυθμίσεις.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ!

ΚΑΤΩ Ο ΝΟΜΟΣ ΚΕΡΑΜΕΩΣ!

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ!

Μαθητική Πορεία

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το