Στην ΓΑΔΑ κρατούνται από το βράδυ της Τρίτης δύο μαθητές Λυκείων της Νέας Σμύρνης. Κανείς όμως δεν γνωρίζει ακόμη το γιατί, καθώς δεν συμμετείχαν καν στην πορεία.

Η αστυνομία πάντως τους έχει φορτώσει διάφορες κατηγορίες. Πρόκειται για ένα από τα πολλά περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας και βίας, που σημειώθηκαν μετά την πορεία στη Νέα Σμύρνη.

Όπως δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» συμμαθήτριά τους και αντιπρόεδρος του 15μελους συμβουλίου Λυκείου της περιοχής, «τα παιδιά δεν είχαν πάει ούτε στην συγκέντρωση, βρίσκονταν έξω από το 6ο δημοτικό σχολείο μετά τις 9μμ. Τους συνέλαβαν χωρίς λόγο και τους κατηγορούν για πράγματα που δεν έχουν κάνει»

Συνεχίζοντας η Ειρήνη ανέφερε: «Ασκήθηκε βία σε βάρος τους και τώρα κρατούνται στην ΓΑΔΑ. Οι συμμαθητές τους δεν ξέρουμε τι να κάνουμε για να τους βοηθήσουμε» λέει με αγωνία. Όπως είπε, ενθαρρυντικό είναι το γεγονός ότι η αναίτια σύλληψή τους έχει καταγραφεί από πλήθος ανθρώπων που είχαν βγει στα μπαλκόνια, φωνάζοντας στους αστυνομικούς να τους αφήσουν.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το