Η μεγαλύτερη κόρη, που είναι μαθήτρια Λυκείου, διάβαζε στο πεζοδρόμιο, υπό το φως του δημοτικού στύλου, καθώς το ρεύμα στο σπίτι ήταν κομμένο.

Άνεργοι και οι δύο γονείς δεν μπορούν να προσφέρουν στα τρία ανήλικα κορίτσια τους ούτε τα αναγκαία.

Καταγγελία στις κοινωνικές υπηρεσίες έγινε από πρώην δημοτικό σύμβουλο, που σοκαρίστηκε από την εικόνα του κοριτσιού, που διάβαζε στο πεζοδρόμιο.

Τα παιδιά σύμφωνα με το αποκλειστικό δημοσίευμα της “Θεσσαλίας” μεγαλώνουν σε συνθήκες φτώχειας και αυτό επηρεάζει την εκπαίδευσή τους. Οι γείτονες τακτικά προσφέρουν είδη, όπως επίσης βοηθούν με παπούτσια και πανωφόρια, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις προσφέρουν και μετρητά για να ζήσει η οικογένεια.

Ο πατέρας τους λάμβανε επίδομα αναπηρίας, αλλά όπως έγινε γνωστό αυτό “κόπηκε” και στην οικογένεια δεν υπάρχει εισόδημα.

Στην Αγριά  είναι κοινό “μυστικό” η κατάσταση της οικογένειας, αλλά δεν υπάρχει επίσημη και θεσμική κοινωνική υποστηρικτική κινητικότητα, με την οικογένεια να αναγκάζεται να ζει με τη βοήθεια των γειτόνων. Εκτός από τη μαθήτρια που φοιτεί στο Λύκειο, η οικογένεια έχει δύο ακόμα κοριτσάκια, ένα στο δημοτικό και ένα στο γυμνάσιο.

Σήμερα το πρωϊ πάντως το ρεύμα επανασυνδέθηκε με χρήματα που συγκέντρωσαν οι γείτονες.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το