Ηράκλειο – ανταπόκριση, κινητοποίηση 4 Φεβρουαρίου

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ν ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Πραγματοποιήθηκε ξανά σήμερα, Πέμπτη 4 Φλεβάρη, ένα αρκετά μαζικό και ειρηνικό συλλαλητήριο των φορέων του εκπαιδευτικού κινήματος στην Πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου, όπου καλούσαν τα εκπαιδευτικά σωματεία, η ΕΛΜΕ, ο ΣΕΠΕ και πολλοί φοιτητικοί σύλλογοι.

Εμφανής ήταν η μαζικότητα των φοιτητών που -μπροστά στην ολομέτωπη επίθεση της κυβέρνησης σε κάθε μορφής κατάκτηση και δικαίωμά τους-συνειδητοποιούνται, οργανώνονται και αναζητούν το δρόμο της συλλογικής πάλης. Ετσι, μια μεγάλη μερίδα φοιτητών- είτε φοιτούν στις σχολές της πόλης του Ηρακλείου, είτε βρίσκονται στην πόλη λόγω της καραντίνας-πλαισίωσαν τα πανό των διαφόρων πανεπιστημιακών σχολών και από κοινού διατράνωσαν την αντίθεσή τους σε ένα νομοσχέδιο-λαιμητόμο των δικαιωμάτων και των οραμάτων τους.

Από το συνδικαλιστικό χώρο της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ και της ΕΛΜΕ Ηρακλείου, δώσαμε το αγωνιστικό «παρών» και σε αυτό το συλλαλητήριο καταδίκης της αντιδραστικής πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ, καταγγέλλοντας τη διάλυση της Γ/θμιας, την αστυνομοκρατία, τις διαγραφές των φοιτητών, τις διώξεις των συνδικαλιστών και τη διάλυση κάθε συλλογικής και δημοκρατικής δράσης του φοιτητικού κινήματος.

Συγχρόνως, καταδικάσαμε τη θεσμική επίθεση στη Β/θμια, όπως αποτυπώνεται στη δραματική μείωση των εισακτέων (30.000), στη διατήρηση του βάρβαρου μέτρου της Τράπεζας των Θεμάτων, στο αντιεκπαιδευτικό μέτρο της περιώνυμης «τηλε-εκπαίδευσης», στη «νέα» ιδιωτικοποιημένη δομή των ΕΠΑΛ, αλλά και στη διάλυση των εργασιακών, μορφωτικών και δημοκρατικών κατακτήσεων, μέσω της «Αξιολόγησης»-Διαβάθμισης-Απόλυσης.

Τα αντιδραστικά αυτά μέτρα καταγγείλαμε και σε ραδιοφωνική συνέντευξη που έδωσε η εκπρόσωπος της παράταξης μας πριν την έναρξη του συλλαλητηρίου, αλλά και μέσω του πανό, των συνθημάτων και των προκηρύξεων μας στη διαδήλωση.

Η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στο συλλαλητήριο δεν ήταν αντίστοιχη της βαρβαρότητας των μέτρων που θεσπίζει η κυβέρνηση της ΝΔ, γιατί το κλείσιμο των σχολείων και ο αναγκαστικός εγκλεισμός των εκπαιδευτικών οδήγησαν σε παράλυση τη λειτουργία των σωματείων. Επιπλέον, ο ολοφάνερος …διωγμός της συνδικαλιστικής και πολιτικής δράσης από την κυβέρνηση έχει βάλει φραγμούς στην ανάπτυξη της συλλογικής πάλης, τους οποίους ο ταξικός αριστερός συνδικαλισμός οφείλει να αναδείξει, να καταγγείλει και να καλέσει στη βάση να τους υπερβεί.

Παρά ταύτα, η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις κινητοποιήσεις αρχίζει να γίνεται πιο μαζική και η οργή να διαμορφώνεται σε συλλογική απαίτηση μαζικής αντίστασης.

Αυτή τη συλλογική αξίωση της μαζικής προάσπισης των μορφωτικών, εργασιακών και συλλογικών κατακτήσεων, των συνδικαλιστικών και πολιτικών ελευθεριών και δημοκρατικών δικαιωμάτων θα υποστηρίζουμε πάντα, με όλες τις δυνάμεις μας, από το χώρο της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΑΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, αλλά και από κάθε μετερίζι της συλλογικής δράσης και αντίστασης.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το