Μαζικό συλλαλητήριο πραγματοποίησαν αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι από όλη τη χώρα στο Σύνταγμα το απόγευμα της Τρίτης, συνεχίζοντας τον δίκαιο αγώνα τους ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που τσακίζει τα φτωχομεσαία στρώματα του πρωτογενούς τομέα.

Με τρακτέρ, πανό, συνθήματα και ομιλίες οι άνθρωποι της γης δήλωσαν την αντίθεσή τους στα ψίχουλα που τούς έταξε ο Μητσοτάκης πριν λίγες ημέρες, τονίζοντας ότι παλεύουν κυριολεκτικά για την επιβίωσή τους.

Οι αγρότες απαίτησαν αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο, αγροτικό ρεύμα με 7 λεπτά την κιλοβατώρα και κατάργηση της νέας ΚΑΠ που διώχνει τους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα από τα σπίτια και τις καλλιέργειές τους.

Το Μ-Λ ΚΚΕ συμμετείχε με δικό του μπλοκ και πανό στο συλλαλητήριο. Με κεντρικό σύνθημα «Νίκη στον Δίκαιο Αγώνα της Αγροτιάς» οι σύντροφοι και οι φίλοι του κόμματος εξέφρασαν τη στήριξη και την αλληλεγγύη τους στους αγρότες και φώναξαν συνθήματα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ και της ΕΕ.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το