Ανταπόκριση – Ηράκλειο

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΤΗΣ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΘΗΡΙΩΔΙΑΣ ΣΤΗ ΓΑΖΑ ΚΑΙ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα (29/10) στο Ηράκλειο συλλαλητήριο καταδίκης της σιωνιστικής θηριωδίας στη Γάζα και υποστήριξης του αιματοβαμμένου και αδούλωτου Παλαιστινιακού λαού που σφυροκοπείται ανηλεώς, ειδικά τις τελευταίες μέρες από την πολεμική μηχανή του φασιστικού κράτους του Ισραήλ, το οποίο ενορχηστρώνει την επίθεση του εναντίον των Παλαιστινίων, προσθέτοντας στους αεροπορικούς βομβαρδισμούς χερσαίες και ναυτικές δυνάμεις.

Την πρωτοβουλία της διοργάνωσης του σημερινού συλλαλητηρίου είχαν αρκετά σωματεία που, μπροστά στο μακελειό των Παλαιστινίων, κάλεσαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Λιοντάρια (11:30πμ) και τα υπόλοιπα σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους και συνολικά τους μαζικούς φορείς.

Στην πρωτοβουλία αυτή ανταποκρίθηκε αμέσως η ΕΛΜΕ Ηρακλείου, η οποία ήδη έχει διοργανώσει το πρώτο συλλαλητήριο υποστήριξης του δίκαιου παλαιστινιακού αγώνα στην πόλη του Ηρακλείου.

Και τώρα -μπροστά στο ανηλεές σφυροκόπημα του πολύπαθου παλαιστινιακού λαούη ΕΛΜΕ πήρε την πρωτοβουλία -από το χώρο της προεδρίας και εκπροσωπώντας την ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΏΝ- να καταθέσει νέα πρόταση ψηφίσματος στην ΕΛΜΕ, τοοποίο ψηφίστηκε όχι ομόφωνα (δεν ψήφισαν ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ/ΣΥΝΕΚ και ΠΕΚ!), όπως θα έπρεπε, αλλά πλειοψηφικά, δηλ από τις παρατάξεις του αγωνιστικού προεδρείου. Η απόφαση αυτή κοινοποιήθηκε από χθες στα ΜΜΕ και τα σχολεία και στο κάλεσμα αυτό ανταποκρίθηκαν πολλοί συνάδελφοι.

Το ψήφισμα αυτό –πέρα από την καταδίκη του σφυροκοπήματος των Παλαιστινίων-καταδικάζει απερίφραστα τη δουλοφροσύνη της κυβέρνησης της ΝΔ, την κατάπτυστη στάση που τήρησε ακόμα και για το ψήφισμα «εκεχειρίας» του Ο.Η.Ε, αρνούμενη να το ψηφίσει, ενώ παράλληλα καλεί τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τη νεολαία σε μαζική αντίσταση στη σιωνιστική θηριωδία.

Στη συγκέντρωση η ΕΛΜΕ συμμετείχε με δικό της πανό που είχε μαζικότητα. Η πρόεδρος της ΕΛΜΕ στην τοποθέτησή της από το βήμα της συγκέντρωσης καταδίκασε την εγκληματική πολιτική του Ισραήλ που –έχοντας τις πλάτες των ιμπεριαλιστών (ΗΠΑ-ΕΕ) μετονομάζει την θηριώδη πολιτική του ως «νόμιμη άμυνα»(!), προχωρώντας αδίστακτα στη γενοκτονία του αγωνιζόμενου Παλαιστινιακού λαού. Παράλληλα, καταδίκασε, με τον πιο έντονο τρόπο, την ευτελιστική στάση της κυβέρνησης της ΝΔ που την ημέρα τιμής του αντιφασιστικού, πατριωτικού, αντικατοχικού «ΟΧΙ» του 40 βεβήλωσε τις πιο ιερές ιστορικές και αντιστασιακές παρακαταθήκες του λαού μας, αρνούμενη να ψηφίσει και αυτό ακόμα το ψήφισμα της «εκεχειρίας του Ο.Η.Ε, δηλώνονταςέτσι απροκάλυπτα τη στήριξή της στη δολοφονική πολιτική του Ισραήλ. Στο ίδιο πνεύμα καταδίκασε την πολιτική της εμπλοκής της χώρας στα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα, διατράνωσε τις διεκδικήσεις της ΕΛΜΕ για το κλείσιμο των βάσεων και για έξοδο από τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ. Η τοποθέτηση ολοκληρώθηκε με τη δήλωση ότι θα είμαστε στο πλευρό του ματωμένου Παλαιστινιακού λαού μέχρι τη ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματός του για: Λευτεριά-Γη-Πατρίδα.

Στη συγκέντρωση, εκτός από τους εκπροσώπους των σωματείων και των φορέων, μίλησε και εκπρόσωπος της Παλαιστινιακής κοινότητας στο Ηράκλειο που -με το ζεστό και βαθιά ανθρώπινο λόγο του- συγκίνησε τους διαδηλωτές, τονίζοντας τις δραματικές διαστάσεις του περήφανου και ματωμένου αγώνα των Παλαιστινίων.

Η συγκέντρωση είχε μαζικότητα και παλμό, γεγονός που δείχνει τα δημοκρατικά αισθήματα αλληλεγγύης του λαού μας, τα αντιϊμπεριαλιστικά φρονήματά του και την αντιστασιακή του διάθεση, σε πλήρη αντίθεση με την υποτελή στους ιμπεριαλιστές στάση τόσο της κυβέρνησης της ΝΔ, όσο και των υπόλοιπων αστικών κομμάτων (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ) που με τη λογική των «ίσων αποστάσεων» εξευγενίζουν, δικαιολογούν και εν τέλει νομιμοποιούν το έγκλημα του σφαγιασμού του Παλαιστινιακού λαού.

Στο τέλος της συγκέντρωσης, ακολούθησε ένα μαζικό και ειρηνικό συλλαλητήριο στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, που -με τα μαχητικά και ηχηρά συνθήματά του- έδειχνε το δρόμο της ασίγαστης λαϊκής πάλης.

Σημειώνουμε ότι η ΕΛΜΕ ανανεώνει το αγωνιστικό ραντεβού της την ερχόμενη Πέμπτη(2/11), που οργανώνει νέο συλλαλητήριο στήριξης των πολύπαθων Παλαιστινίων και καλεί σε μαζική συμμετοχή και τα άλλα σωματεία, τους συλλογικούς φορείς, τους εργαζόμενους και τη νεολαία.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το