Ανταπόκριση

Η μαζικότερη απεργιακή συγκέντρωση και διαδήλωση εδώ και πολλά χρόνια πραγματοποιήθηκε σήμερα στην πόλη της Βέροιας. Εκατοντάδες εργαζόμενοι, απεργοί εκπαιδευτικοί, υγειονομικοί, συνταξιούχοι αλλά και μαθητές και μαθήτριες ανταποκρίθηκαν στο απεργιακό κάλεσμα του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ημαθίας και συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Δημαρχείου της πόλης, για να βροντοφωνάξουν ένα δυνατό ΟΧΙ στην δολοφονική και εγκληματική πολιτική των κυβερνήσεων, υπεύθυνη για την εκατόμβη των νεκρών στα Τέμπη.

Τα μαζικά και μεγαλειώδη συλλαλητήρια των προηγούμενων ημερών σε άλλες πόλεις προοιωνίζονταν τη συσσωρευμένη οργή η οποία οδήγησε ιδιαίτερα μαθητές των Λυκείων στην περιοχή να βρεθούν στο πλάι των απεργών εργαζόμενων και να διαδηλώσουν ενάντια στην πολιτική που θυσιάζει ζωές στο βωμό των ιδιωτικοποιήσεων και του ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου. Ο λαός της Βέροιας δεν υπέκυψε ούτε στα κροκοδείλια δάκρυα, που χύνονται άφθονα αυτές τις ημέρες και επιχειρούν να συγκαλύψουν το διαχρονικό έγκλημα που συντελείται εδώ και δύο και πλέον δεκαετίες στον δημόσιο ΟΣΕ. Δεν υπέκυψε στην απύθμενη υποκρισία και την πρωθυπουργική «συγγνώμη» εξ ονόματος όλων των κυβερνήσεων, κίνηση που αποτέλεσε και την πιο κυνική παραδοχή των εγκληματικών ευθυνών όλων των κυβερνήσεων, ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ. Δεν υπέκυψε ούτε και στην επιχείρηση κατασκευής ενόχων.

Οι εκατοντάδες των μαθητών και εργαζόμενων της πόλης, κρατώντας στα χέρια πανό και πλακάτ, γέμισαν την κεντρική Πλατεία Δημαρχείου και κατέκλυσαν με τα συνθήματά τους τους δρόμους της στη μαζικότερη διαδήλωση εδώ και πολλά χρόνια, αναδεικνύοντας έτσι την αντίθεση τους στην απάνθρωπη κυβερνητική πολιτική, την οργή και την οδύνη τους.

Στους συγκεντρωμένους απεργούς μίλησαν εκπρόσωποι του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ στο νομό, εκπρόσωποι των συνδικάτων των εκπαιδευτικών-ΣΕΠΕ Ημαθίας και ΕΛΜΕ-, των εργαζόμενων στο Γ. Νοσοκομείο Βέροιας και διαβάστηκε ψήφισμα σωματείων ιδιωτικών υπαλλήλων και των Νοσοκομειακών Γιατρών. Για πολλοστή φορά οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα δεν μπόρεσαν να εκφράσουν την οργή τους για την πολιτική αυτή, αφού η ΓΣΕΕ δεν προκήρυξε απεργία αλλά και το τοπικό Εργατικό Κέντρο Βέροιας έλαμψε διά της απουσίας του.

Από νωρίς οι σύντροφοι και οι συναγωνιστές παρόντες στην απεργιακή συγκέντρωση διένειμαν πλατιά την προκήρυξη της ΕΡΓ.Α.Σ.- Εκπαιδευτικού Ομίλου, συζήτησαν με τους απεργούς συγκεντρωμένους για την κατάσταση και την αναγκαιότητα η μέρα αυτή να μετατραπεί σε εφαλτήριο πανεργατικού-παλλαϊκού αγώνα ενάντια στη δολοφονική πολιτική, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, για ασφαλείς και σύγχρονες δημόσιες συγκοινωνίες.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το