ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ – Ηράκλειο, Κινητοποίηση 28 Γενάρη

Με μια μαζική συγκέντρωση και πορεία απάντησαν και στο Ηράκλειο τα εκπαιδευτικά σωματεία και οι φοιτητικοί σύλλογοι στην ομοβροντία των απαγορεύσεων της κυβέρνησης της ΝΔ που, με την καταστολή και την αστυνομοκρατία, επιδιώκει να επιβάλει σιγή νεκροταφείου, για να διαλύσει και τα υπολείμματα των λαϊκών κατακτήσεων στο χώρο της παιδείας, της υγείας, των εργασιακών σχέσεων και των συνδικαλιστικών ελευθεριών.

Ετσι, σήμερα 28 Γενάρη, μέρα κινητοποίησης των φοιτητών, εκπαιδευτικών και υγειονομικών, στο Ηράκλειο συναντήθηκαν στην κοινή πλατεία της διαμαρτυρίας και της συλλογικής αντίστασης τα εκπαιδευτικά σωματεία, η ΕΛΜΕ, ο Σύλλογος της Α/θμιας «Δομίνικος Θεοτοκόπουλος», και πολλοί φοιτητικοί σύλλογοι σε μια μαζική συγκέντρωση που όχι μόνο ξεπερνούσε το όριο των «!00»(!) που έβαλε η νέα φασιστική απαγόρευση της ΝΔ, αλλά έφτασε τους 800 διαδηλωτές.

Το κλίμα του τρόμου και του πανικού που επιδιώκει να σπείρει η κυβέρνηση της δεξιάς έσπασε στην πράξη, με την ενωτική, συλλογική δράση, με τη συσπείρωση των εκπαιδευτικών και των φοιτητών στα σωματεία και τους συλλόγους τους.

Με το άνοιγμα του πανό της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ, της ΕΛΜΕ και του ΣΕΠΕ, δόθηκε το έναυσμα για το άνοιγμα όλων των πανό των φοιτητικών συλλόγων, των παρατάξεων και λοιπών συλλογικοτήτων που σχημάτισαν ένα «αντιστασιακό κύκλο» στη μεγάλη και κεντρική Πλατεία Ελευθερίας, ενώ οι διαδηλωτές στοιχήθηκαν συντεταγμένα πίσω από τα πανό, φωνάζοντας συνθήματα κατά της αντιδραστικής πολιτικής της διάλυσης της παιδείας, της φίμωσης, της καταστολής και της τρομοκρατίας.

Μετά από μισή ώρα παραμονής στην πλατεία, συναποφασίστηκε η πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, της οποίας ηγήθηκαν οι φοιτητικοί σύλλογοι και πίσω από αυτούς παρατάχθηκαν τα εκπαιδευτικά σωματεία και οι παρατάξεις.

Από το χώρο της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ στηρίξαμε το πανό και το μπλοκ της ΕΛΜΕ, τόσο με τη φυσική μας συμμετοχή μας, όσο και με τα συνθήματα από τη ντουντούκα, στα οποία κυριάρχησε η καταγγελία των απαγορεύσεων, της καταστολής και της κατεδάφισης των κατακτήσεων μας.

Ιδιαίτερη βαρύτητα είχε στο συλλαλητήριο η φωνή των φοιτητών, που όλα δείχνουν ότι δυναμώνει και οικοδομεί σταδιακά ένα ισχυρό μέτωπο πάλης απέναντι στο αντιδραστικό νομοσχέδιο που διαλύει την πανεπιστημιακή εκπαίδευση και στοχεύει στην πειθάρχηση και την υποταγή του φοιτητικού, εκπαιδευτικού, υγειονομικού και συνολικότερα εργατο-λαϊκού κινήματος.

Η πορεία κατέληξε στην πλατεία από την οποία ξεκίνησε, οργανωμένα και ειρηνικά, όπου η εκπρόσωπος της παράταξης μας στο ΔΣ της ΕΛΜΕ, εκπροσωπώντας παράλληλα και τον ΣΕΠΕ, τοποθετήθηκε, καταδικάζοντας τα αντιδραστικά μέτρα της κυβέρνησης της ΝΔ , όπως είναι η «τηλε-εκπαίδευση», η τράπεζα θεμάτων, η μείωση των εισακτέων, η αξιολόγηση -απόλυση, η διάλυση της Γ/θμιας, οι διαγραφές των φοιτητών, η αστυνόμευση των σχολών, η ισοτίμηση των κολεγιακών τίτλων και των πτυχίων. Καταδίκασε τη μαύρη , χουντικής κοπής πολιτική των απαγορεύσεων και τη τρομοκράτηση του λαϊκού κινήματος και κάλεσε σε ενότητα και πάλη όλων των φορέων ενάντια στα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα.

Το αγωνιστικό ραντεβού ανανεώθηκε και οι προσδοκίες αποτροπής των βάρβαρων μέτρων αναπτερώθηκαν. Ο ενωμένος και αντιστεκόμενος λαός έδειξε τη δυναμική του. Απαιτούνται όμως πολλοί αγώνες ακόμη για την κατοχύρωση των αναφαίρετων λαϊκών δικαιωμάτων και ελευθεριών, αγώνες τους οποίους θα στηρίξουμε με όλες τις δυνάμεις μας σε κάθε πεδίο της συλλογικής δράσης.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το