Σε συλλαλητήριο με μαζική συμμετοχή και παλμό για την απόσυρση του σχεδίου του υπουργείου Παιδείας σχετικά με το νέο σύστημα προσλήψεων προχώρησαν χιλιάδες εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με την ΔΟΕ να πραγματοποιεί σήμερα 24ωρη απεργία, την ΟΛΜΕ τρίωρη στάση εργασίας και τις ΕΛΜΕ δύο τρίωρες.

Ήδη από το πρωί της σημερινής μέρας το Συντονιστικό Αναπληρωτών μαζί με εκπαιδευτικά σωματεία και φοιτητές πραγματοποίησαν κατάληψη στο κτήριο της Πρυτανείας στα Προπύλαια στέλνοντας μήνυμα ανυποχώρητου αγώνα ενάντια στα σχέδια Κυβέρνησης, ΕΕ, ΟΟΣΑ και Κεφαλαίου.

Eνταση επικράτησε έξω από τη Βουλή, αλλά και στη συμβουλή της Ηρώδου του Αττικού με τη Βασ. Σοφίας.

Αρχικά, δυνάμεις της αστυνομίας απώθησαν με γκλομπ και ασπίδες τους εκπαιδευτικούς, προκειμένου να μην μπουν στο προαύλιο της Βουλής.

Οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν εν συνεχεία πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου.

Στη συμβολή της Βασ. Σοφίας με την Ηρώδου του Αττικού oi συγκεντρωμένοι δέχθηκαν την επίθεση της αστυνομίας η οποία προσπάθησε να τους απωθήσει  κάνοντας χρήση χημικών.

Μία γυναίκα εκπαιδευτικός, η Θεοδώρα Δριμάλα, τραυματίστηκε με πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο τραυματισμός προήλθε από ρίψη χειροβομβίδας κρότου λάμψης.

Οι διαμαρτυρόμενοι φωνάζουν συνθήματα καταδίκης του νομοσχεδίου για τον τρόπο πρόσληψης και άλλα όπως: «Αγώνας, αγώνας, αγώνας διαρκείας, αυτή είναι η απάντηση στον υπουργό Παιδείας», «Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλη» και «Ζει, ζει ο Τεμπονέρας ζει».

Αντίστοιχη κινητοποίηση με συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου και πορεία στο υπουργείο Μακεδονίας έγινε στη Θεσσαλονίκη από εκπαιδευτικούς που αντιτίθενται στο νέο τρόπο πρόσληψης μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Η μαζική και μαχητική παρουσία χιλιάδων εκπαιδευτικών σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις ανάγκασε την ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ να κηρύξουν νέα απεργία την Δευτέρα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΟΛΜΕ-ΔΟΕ: Νέα απεργία και κινητοποίηση την Δευτέρα

Αθήνα, 11/1/2019

Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε δυναμικά τον αγώνα!

Τα Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και της Ο.Λ.Μ.Ε. καλούν όλους τους εκπαιδευτικούς σε δυναμική συνέχιση του αγώνα μέχρι την απόσυρση του νομοσχεδίου για το σύστημα διορισμών – προσλήψεων μόνιμων και αναπληρωτών που κλέβει την προϋπηρεσία των συναδέλφων που επί σειρά ετών στηρίζουν με τις ζωές τους το δημόσιο σχολείο.

Κηρύσσουμε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019 (24ωρη απεργία για τη Δ.Ο.Ε. και 3ωρη στάση εργασίας 11-2 μ.μ. με τη δυνατότητα επιπλέον κήρυξης 3ωρης από τις ΕΛΜΕ για την Ο.Λ.Μ.Ε. για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων).

Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Βουλή τη Δευτέρα 14/1/2019 και ώρα 15:00 με αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου.

Για τα ΔΣ ΟΛΜΕ-ΔΟΕ

Ο Πρόεδρος της ΟΛΜΕ Ο Πρόεδρος της ΔΟΕ

Νικηφ. Κωνσταντίνου       Θαν. Κικινής

 

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το