Πολύ μαζική και αγωνιστική ήταν η συγκέντρωση που κάλεσαν στην πλατεία Ελευθερίας η ΕΛΜΕ, ο Σύλλογος ΠΕ και φοιτητικοί σύλλογοι. Το ίδιο μαζική και με πάθος ήταν και η πορεία στους δρόμους της πόλης

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ-ΗΡΑΚΛΕΙΟ-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ

Με μια μαζική πορεία στην πόλη του Ηρακλείου, απάντησαν και σήμερα, Τετάρτη 10 Φλεβάρη, οι εκπαιδευτικοί, οι φοιτητές και οι μαθητές στην ολομέτωπη επίθεση της κυβέρνησης της ΝΔ στο χώρο της παιδείας.

Παραμονή της ψήφισης στην ολομέλεια της Βουλής του αντιδραστικού, μαύρου νομοσχεδίου που διαλύει το Δημόσιο Πανεπιστήμιο, που θέτει νέους φραγμούς για τα λαϊκά στρώματα-με τις μαζικές διαγραφές φοιτητών, τη δραματική μείωση των εισακτέων, την αστυνομοκρατία και την ιδιωτικοποίηση- οι φοιτητές έδειξαν ετοιμότητα αγώνα και αντίστασης, έχοντας στο πλευρό τους αυτή τη φορά και τους μαθητές που συμμετείχαν μαζικά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι, μαζί με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Ελευθερίας στη 1μμ και με κοινά συνθήματα καταδίκασαν το νομοσχέδιο-έκτρωμα για την Γ/θμια, απαιτώντας την απόσυρσή του, τη διασφάλιση του δικαιώματος των σπουδών των φοιτητών, την κατοχύρωση του ασύλου και την κατάργηση των μέτρων της αστυνόμευσης και της ποινικοποίησης των αγώνων τους.

Από το χώρο της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ καταθέσαμε ήδη από τη Δευτέρα στο Δ.Σ της ΕΛΜΕ πρόταση για κήρυξη 2ωρης στάσης εργασίας και συμμετοχή του σωματείου στο συλλαλητήριο που διοργάνωναν οι φοιτητικοί σύλλογοι, συνδέοντας την επίθεση στην Γ/θμια με αυτήν στη Β/θμια, μέσω των βάρβαρων της ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ( Εσωτερικής, Εξωτερικής και Ατομικής) που δείχνει την πολιτική βούληση της κυβέρνησης της ΝΔ να δυναμιτίσει τα θεμέλια του δημόσιου σχολείου, καταργώντας κάθε έννοια μορφωτικού και εργασιακού δικαιώματος, αλλά και συλλογικής κατάκτησης. Η πρόταση ψηφίστηκε και η ΕΛΜΕ κάλεσε σε συμμετοχή της βάσης στο συλλαλητήριο.

Στη συγκέντρωση, με το πανό της παράταξης μας, τον τηλεβόα, τις προκηρύξεις και τις δηλώσεις στα ΜΜΕ, καταδικάσαμε το θεσμικό οδοστρωτήρα της δεξιάς κυβέρνησης έναντι όλων των κατακτήσεων και δικαιωμάτων μας, στηρίξαμε τον αγώνα των φοιτητών, τονίσαμε ότι μαζί τους αποτελούμε αδιάρρηκτο μέτωπο και επιπλέον καλέσαμε τους συναδέλφους σε μαζική άρνηση και καταγγελία των αντιδραστικών μέτρων της αξιολόγησης, ενώ αναδείξαμε το αίτημα της κατάργησης της Τράπεζας των Θεμάτων για την Α Λυκείου και της μείωσης των εισακτέων, καθώς και της υγειονομικής κάλυψης των σχολείων και της κοινωνίας.

Δηλώσαμε ότι ο δρόμος της αποτροπής όλων αυτών των αντιλαϊκών, αυταρχικών και απαράδεκτων μέτρων θα είναι μακρύς, ο αγώνας επίμονος και σταθερός μέχρι την πλήρη δικαίωσή μας.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το