Με μεγάλη συγκέντρωση στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και δυναμική πορεία στο κέντρο της πόλης, δόθηκε την Τρίτη το απόγευμα μια πρώτη απάντηση στην απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά, που έβγαλε ξανά τη διωκόμενη εκπαιδευτικό Χρύσα Χοτζόγλου σε αργία αναιρώντας, επί της ουσίας, την προηγούμενη απόφασή του με την οποία η αργία της είχε ανασταλεί προσωρινά.

Πολλά σωματεία εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, άλλα εργατικά σωματεία, αλλά και πολιτικές οργανώσεις και συλλογικότητες πήραν μέρος στην κινητοποίηση, καταγγέλλοντας, τόσο με τις τοποθετήσεις στη συγκέντρωση όσο και με τα συνθήματα στην πορεία, την απόφαση του δικαστηρίου για τη Χρύσα, αλλά και τις χιλιάδες συνδικαλιστικές διώξεις από την κυβέρνηση σε όλη τη χώρα.

Καταγγέλθηκε επίσης το νέο πειθαρχικό δίκαιο που εισάγει η κυβέρνηση, οι αντιδραστικές αλλαγές στις εργασιακές συνθήκες με το 13ωρο αλλά και η γενικότερη πολιτική της φτώχειας και του πολέμου. Τονίστηκε, επίσης, η ανάγκη για μαζική αντίσταση στις διώξεις και στα νέα μέτρα άμεσα, μέσα στο καλοκαίρι.

Στη συγκέντρωση και την πορεία πήρε μέρος και ο Εκπαιδευτικός Όμιλος με δικό του πανό, το οποίο πλαισίωσαν αρκετοί σύντροφοι και συναγωνιστές.

Οι συγκεντρωμένοι κάλεσαν στο επόμενο αγωνιστικό ραντεβού ενάντια στα πειθαρχικά την Πέμπτη 10/7/25 στις 11:00 το πρωί στην Διεύθυνση ΠΕ Ανατολικής Αττικής, ενάντια στην παραπομπή στο πειθαρχικό του εκπαιδευτικού Κώστα Τουλγαρίδη.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το