Ανταπόκριση, Ικαρία

Μαζική η συμμετοχή και στη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση στην Ικαρία. Παρά την βροχή δεκάδες υπερήφανοι απεργοί συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του Ευδήλου στις 11 το πρωί ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των σωματείων τους.

Το αδιανόητο έγκλημα στα Τέμπη και η προσπάθεια συγκάλυψης του έχουν εξοργίσει την μεγάλη πλειοψηφία και του Ικαριακού λαού. Το έγκλημα αυτό ήρθε να προστεθεί στο μεγάλο κύμα ακρίβειας που σαρώνει την καθημερινότητα του λαού , τη φτώχεια , την ανεργία. Μοναδική διέξοδος οι αγώνες του ίδιου του λαού.

Η ΕΡΓ.Α.Σ. συμμετείχε δραστήρια στην κινητοποίηση. Από τις προηγούμενες ημέρες τα μέλη της απευθύνθηκαν στους εργαζόμενους για την ανάγκη συμμετοχής τους στην απεργία. Μοίρασε πλατιά προκήρυξη ενώ πραγματοποιήθηκαν συζητήσεις στα απεργιακά πηγαδάκια.

Η ΕΡΓ.Α.Σ καταδικάζει απερίφραστα το γεγονός ότι παρόλο που εκπρόσωπος της ζήτησε επίμονα να πάρει τον λόγο εκπρόσωποι σωματείων που ελέγχονται από το ΠΑΜΕ δεν του το επέτρεψαν. Πρόκειται για μία απαράδεκτη ιδιοκτησιακή πρακτική που συκοφαντεί τους αγώνες των εργαζομένων και επιδιώκει να φιμώσει με αντιδημοκρατικό τρόπο μια διαφορετική φωνή. Το επιχείρημα ότι στις απεργίες δεν παίρνουν τον λόγο συνδικαλιστικές παρατάξεις είναι απολιτίκ, ολέθριο και χρησιμοποιείται βέβαια από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ όπου τους «συμφέρει» προκειμένου να φιμώσουν μία διαφορετική φωνή. Η ΕΡΓ.Α.Σ θα ενημερώσει όσο το δυνατόν περισσότερους εργαζόμενους γι’ αυτήν την πρακτική και θα διεκδικήσει θαρραλέα το αυτονόητο, δημοκρατικό δικαίωμα να τοποθετείται στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το