Μαζική η διαδήλωση των απεργών της «Μαλαματίνας»
Με μπροστάρη το Σωματείο των Εργατοϋπαλλήλων της «Μαλαματίνας» πραγματοποιήθηκε διαδήλωση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, το απόγευμα της Τρίτης 6/9. Εκατοντάδες μέλη Σωματείων και Οργανώσεων, συγκεντρώθηκαν στη συγκέντρωση που κάλεσαν οι απεργοί εργάτες της «Μαλαματίνας», στα γραφεία του Σωματείου και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών (Π.Ο.Ε.Ε.Π), δίπλα από τη Ρωμαϊκή Αγορά(Φιλίππου 43).

Μετά την ομιλία του Προέδρου του Σωματείου, Γιάννη Φραγγίδη, ακολούθησε η διαδήλωση σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, καταλήγοντας στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης. Εκεί ο Πρόεδρος του Σωματείου χαιρέτισε, ενώ ο Γραμματέας του Σωματείου, Γιώργος Λιάκας, διάβασε το ψήφισμα της απεργιακής συγκέντρωσης.
Να σημειωθεί, ότι οι δυνάμεις καταστολής ήταν και πάλι προκλητικές, αφού διμοιρίες ακολουθούσαν τη διαδήλωση
Αξιοθρήνητη η απουσία της ηγεσίας του Εργατικού Κέντρου (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ) και των σωματείων που ελέγχει. Θλιβερή η επίσης συμβολική παρουσία του ΠΑΜΕ, καθώς κινητοποίησε ούτε 50 άτομα και κανένα(!) από τα «ταξικά» του σωματεία.

Το Μ-Λ ΚΚΕ συμμετείχε με δικό του πανό και μπλοκ στη διαδήλωση, μοιράζοντας πλατιά την ανακοίνωση και τα τρικάκια του.
Θεωρούμε ότι τα Σωματεία και οι Φοιτητικοί Σύλλογοι της πόλης θα πρέπει να βρεθούν στο πλευρό των απεργών και να ξαναβγούμε όλοι μαζί στο δρόμο για την ανατροπή της αντεργατικής-αντιλαϊκής πολιτικής.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το